Ti ćeš, curice moja, živjeti vječno

Azra Spahić je poginula na licu mjesta, druga djevojka je teško povrijeđena i ljekari joj se bore za život, a treća djevojka je van životne opasnosti.

Od Azre Spahić oprostila se njena najbolja prijateljica Ada Šimić. Ona je na Facebooku objavila emotivan status koji prenosimo u cijelosti:

Razmišljala sam šta da napišem, kažem, ne postoje riječi kojima mogu opisati šta osjećam. Jučer si trebala biti na Adrijanovoj svadbi. Trebala si biti sa mnom, da budemo najglasnije i najveselije kao i uvijek, a umjesto toga ja sutra tebi idem na dženazu. Svi su nas znali u paru, uvijek je bilo Azra i Ada. Ako bilo koju vide samu prvo pitanje je bilo gdje je ona druga. Ko god nas je znao, zna koliko si mi značila. Ti si bila prva osoba pored moje mame kojoj bi sve javila, od toga jesam li se naspavala, koliko je pacijenata bilo do toga ko svira za vikend u našem pubu. Već dva dana nemam kome te poruke poslati, a što je još gore neću ni imati. Besmisleno je pričati o tome kakva si bila (zamisli moram napisati u prošlom vremenu…), svako ko te upoznao makar na pet minuta, zapamtio bi te za čitav život. Tvoj predivni mladi život je prekinut u trenutku kad si tek trebala početi da živiš, da uživaš u svim svojim uspjesima, ali dragi Bog uzima sebi one najbolje – napisla je Ada.

Ono što ti mogu obećati jeste da ću se truditi da živim kako si mi govorila, da se manje sekiram, da uživam i volim život kao što si ga ti voljela (obje znamo da ovo neću moći ispuniti, ali dobro). Ti ćeš, curice moja, živjeti vječno, a ja ću uvijek s ponosom moći reći moja Azra. Osobi (ako se tako može nazvati) koja te je meni i svima nama oduzela prerano i besramno neću posvetiti nijednu riječ jer ne zaslužuje. Samo se mogu nadati da će nekada, negdje biti kažnjen za zlo i nepravdu koju je počinio svima nama. Nadam se da ćeš umjesto poklona za rođendan koji sam ti ja namijenila dobiti najljepše džennetske ljepote jer samo to i zaslužuješ. P.s. Još ništa nije bilo, pa me malo poguraj sad s nekog boljeg mjesta. Uvijek i zauvijek tvoja frendi, Ada – napisala je na Facebooku Ada Šimić.

Podsjećamo, dženaza Azri Spahić održana je jučer u Bihaću.

Hayat.ba

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

3 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Ti ćeš, curice moja, živjeti vječno Post Views: 1 […]

[…] Ti ćeš, curice moja, živjeti vječno […]

[…] Ti ćeš, curice moja, živjeti vječno Post Views: 1 […]

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x