Turistički voz u Japanu koji se kreće na pogon ostataka supe

Podijelite ovaj članak:

Ružičasti vagoni koji staju duž rute da bi turisti uživali nisu najneobičnija stvar kod ovog vlaka. Ali miris svinjske masti koji vas prati čitavom dionicom svakako jest.

Japan je destinacija broj jedan u svijetu za istinske ljubitelje vlakova. Od vožnje onim super brzim čudima tehnologije do uživanja u turističkim željeznicama gdje se vozi brzinom od jedva desetak kilometara na sat, putovanje vlakom u Zemlji Izlazećeg Sunca nešto je što se ne propušta.

Vlak koji vodi svoje putnike do slikovitog grada Takachiho jedinstven je na više načina. Ružičasti vagoni koji staju duž rute da bi turisti uživali u planinama, rižinim poljima i najvišem japanskom željezničkom mostu, nisu najneobičnija stvar kod ovog vlaka. Nije čak ni to što kondukteri prave balone od sapunice. Ali miris svinjske masti koji vas prati čitavom dionicom svakako jest.

Ovaj vlak ostavlja za sobom miris ramena i to ne zato što se on u njemu poslužuje, nego zato što vlak – vozi na ramen.

Ovaj neobičan turistički vlak, naime, od druge polovice 2022. kreće se zahvaljujući masti od tonkotsu ramena, odnosno ostataka te juhe iz lokalnih restorana.

Japanska prijevoznička tvrtka Nishida Logistics izdvaja iz ostataka ramena svinjsku mast i pročišćava je, a zatim je miješa sa starim uljima koja su se koristila za prženje hrane. Na kraju, gorivo čini 90 posto ulja za kuhanje i 10 posto masti od ramena i dovoljno je moćno da pogoni potpuno natovarene vagone uzbrdo.

Nakon ovakve vožnje vlakom, možda ćete biti gladni, ali teško da ćete u skoro vrijeme i na nekom drugom mjestu doživjeti slično turističko iskustvo.

N1

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x