U potpunoj tišini, umrla je prva osoba koja je primila vakcinu protiv COVIDa-19

U 64. godini
Podijelite ovaj članak:

Iris Adams je medicinska sestra bolnice Karl Bremer u Južnoj Africi koja je globalno postala poznata jer je prva osoba koja je primila vakcinu protiv Covida-19. Tada su mediji širom planete uživo ispratili taj događaj kao i njeno urgiranje da se svi vakcinišu da bi svijet postao sigurnije mjesto za život.

Međutim, nakon njene iznenadne smrti u 64. godini života, isti mainstream mediji su u potpunosti ignorisali tu tragediju. Iako je od njene smrti prošlo skoro čitav mjesec dana, tek sada kada je informacija procurila do šire javnosti, vode se polemike da li je Iris umrla od Covida ili nečeg drugog. Predstavništvo bolnice Karl Bremer tvrdi da Iris nije umrla od vakcine dok drugi tvrde da je bila zaražena virusom.

U svakom slučaju, selektivno djelovanje medijske pažnje i koordinirana cenzura drugačijih informacija opravdano ostavlja sumnju da nije sve onako kako nam se zvanično predstavlja.

U ovakvim situacijama najmudrije je ostati pribran i ne ići ni u jednu krajnost, već kritički analizirati svaku informaciju koju dobijemo da bi napravili najispravniji korak za dobrobiti našeg zdravlja.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x