U tom ponašanju nema elemenata kaznenog djela: Studentica iz Mostara tražila stan, stanodavac joj ponudio nižu kiriju uz jedan uslov

Podijelite ovaj članak:

Nemoralna ponuda vlasnika stana u Mostaru koji je tražio od studentice seksualne usluge u zamjenu za nižu cijenu stanarine zgrozila je sve. Medijima se javila ogorčena studentica iz Mostara koja je preko internet platforme za prodaju i kupovinu pronašla stan za rentu. Sve joj se činilo u redu, dok nije stupila u kontakt sa navodnim vlasnikom stana.

Nakon nekoliko poruka koje su razmijenili o tehničkim karakteristikama stana, te šta isti posjeduje, pokušali su se dogovoriti oko cijene. Pošto studentica je trebala živjeti sama, tražila je da se cijena od 500 KM spusti, bar na 350 KM.

 – Obradovale smo se kada je rekao da može niža cijena, a onda je uslijedila šok poruka, izjavila je ogorčena studentica za portal Crna-Hronika.

Vlasnik je pristao i onda je uslijedio šok. Pogledajte kakve joj je poruke slao.

Objavljene su i snimke zaslona poruka s jedne online platforme gdje se u početku može pročitati dopisivanje oko cijene mjesečnog najma stana da bi ubrzo muškarac ponudio studentici seks u zamjenu za nižu cijenu stanarine.

Kako je potvrđeno za portal Jabuka.tv iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, ovaj slučaj nije prijavljen policiji.

Postoji li u ovome elemenata krivičnog djela, pitali su Josipa Aničića, kantonalnog tužitelja kantonalnog tužiteljstva  Zapadnohercegovčakog kantona.

 – U konkretnom slučaju moglo bi se raditi o nekom obliku seksualnog uznemiravanja studentice u smislu diskriminacije na osnovu spola. Što podrazumijeva svaki neželjeni oblik verbalnog, neverbalnog ili fizičkog ponašanja spolne prirode kojim se želi povrijediti dostojanstvo osobe.

Ponašanje muškarca je u svakom slučaju nemoralno i za svaku osudu, ali u tom ponašanju nema elemenata bilo kojeg kaznenog djela, izjavio je za portal Jabuka.tv kantonalni tužitelj Josip Aničić.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x