Ubijeni u džamiji u Danskoj je bio omiljen među svojim narodom: Njegova smrt je šehidska jer ga katil usmrtio i to u džamiji koju je hadžija Sidik volio više od svega

Podijelite ovaj članak:

Mnoge je potresla vijest o napadu i ubistvu u danskom džematu, kada je jedan od džematlija, zbog jedne izgovorene riječi, napao i šarafcigerom usmrtio drugog džematliju. Senzor.ba je prethodno donio detalje te tragedije, a sada donosimo i detalje o ubijenom. Njegove džematlije se doista emotivno opraštaju od njega:

Često su mi Bajrami bili tužni i bolni baš kao i ovaj. Sjećam se onih prvih Bajrama kad sam došao u Dansku sa nekih svojih dvadeset godina. Bio sam sâm, nisam imao u Danskoj ni babe, ni brata ni dajdže ni amidđž. Na jednom od tih Bajrama moje oči su bile pune suza gledajući po mesdžidu u Svendborgu dok jedni drugima čestitaju Bajram. Svako nekog ima; neko babu neko brata, dajdžu, amidžu a ja baš nikog. Sâm. Dok stojim uplakan sa nekim pritiskom u grudima prilazi mi hadžija Sidik, grli me i veli šta plačeš majčin sine, ti nisi sâm, ti imaš NAS! Njegova duša je u ovom prvom bajramskom danu u Džennetu kod svog Gospodara, njegova smrt je šehidska jer ga katil usmrtio i to u džamiji koju je hadžija Sidik volio više od svega. Molim Uzvišenog Allaha da Hadžziju Sidika uvede u Džennet, da bude u društvu našeg miljenika Muhammeda s.a.v.s., iskrenih i šehida. Amin insaAllah. Molim Allaha da porodici i famili podari sabura, napisao je jedan od džematlija.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x