Uhapšeni za krađu Lagumdžijinog novčanika pušteni na slobodu, vratili stvari koje su kupili za 10.000 KM

Podijelite ovaj članak:

Potrošili su još 2.500 KM, kaže Mehmdbašić

Dvije osobe koje su u tržnom centru ukrale novčanik Zlatku Lagumdžiji, puštene su na slobodu, kazao je za portal “Avaza” advokat Omar Mehmedbašić.

– Oni su vratili stvari koje su kupili za 10.000 KM, a potrošili su još 2.500 KM. Vratili su kartice  – kazao je za “Avaz” advokat Mehmedbašić, 

Policijski službenici PU Novo Sarajevo jučer su uhapsili dvije osobe zbog krađe. Riječ je o osobama, S.R., rođen 1986. godine u Zvorniku, gdje je i nastanjen i maloljetno lice, rođeno 2005. godine, nastanjeno u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 286. (Krađa), na štetu Z.L. iz Sarajeva.

Izvršenim pretresom stana koji koristi S.R. na području općine Novi Grad Sarajevo, pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz pomenutog krivičnog djela.

Lagumdžija je za Raport ispričao detalje.

– Netačno je da mi je opljačkan stan i da je mi je opljačkan novac. Evo šta je tačno bilo. Po povratku s puta sam otišao u tržni centar, u samoposlugu u Mercator. Tu su mi dva lica ukrala novčanik. U njemu je bilo više kartica. Onda su oni otišli u nekoliko tržnih centara u kupovali tehniku i odjeću, to sam vidio iz izvoda. Potrošili su oko 10.000 KM. Sve se desilo u subotu navečer, ja sam to u nedjelju prijavio policiji – rekao je Lagumdžija.

Foto: Avaz

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x