Uoči Dana bijelih traka slave “dan odbrane od muslimana i Hrvata”

Podijelite ovaj članak:

U Crkvi Svete Trojice u 9.00 časova služen parastos za poginule borce, a potom položeni vijenci ispred spomen-ploče u zgradi Policijske uprave Prijedor

Iz Gradske uprave Prijedor pozvali su danas sve sugrađane da prisustvuju aktivnostima kojima se “obilježavaju 32 godine od odbrane grada od napada paravojnih muslimanskih i hrvatskih snaga, u kojem je poginulo 15, a ranjeno 26 boraca”.

Sinoć je u kinu “Kozara” prikazan film o 30. maju 1992. godine u produkciji RTRS-a, te uručene plakete grada Prijedora svim porodicama poginulih boraca i borcima koji su ranjeni toga dana.

U Crkvi Svete Trojice u 9.00 časova biće služen parastos za poginule borce, a potom položeni vijenci ispred spomen-ploče u zgradi Policijske uprave Prijedor, ispred spomenika “Za krst časni”, a potom će u spomen-kompleksu “Kameni cvijet” biti prislužene svijeće.

U 11.00 časova krenuće defile ulicama Prijedora do Trga majora Zorana Karlice gdje su predviđena obraćanja zvaničnika i kulturno-umjetnički program.

Sve ovo se dešava samo dan uoči obilježavana Dana bijelih traka, koji će i ove godine u Prijedoru biti obilježen 31. maja (petak).

Sa bijelim trakama oko ruke organizatori će podsjetiti na nepostojanje spomenika ubijenoj djecu ovog grada, ali i drugim žrtvama i građanima nesrpske nacionalnosti koji su 1992. morali sebe, svoje kuće i stanove označiti bijelim zastavama.

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Muhamed je opsjednut Srbima i Hrvatima, huškač mržnje…kad će ga SIPA opet zvati na razgovor?

Da nije nešto pogrešno objavio, zar nije ovako Emire?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x