Uspješna poslovna priča mladog bračnog para: Ecomedico

Podijelite ovaj članak:

Kada se spoje muž inženjer mikrobiologije, te magistar ekologije, i supruga koja je po struci magistar ekonomije –  nastaje ozbiljan domaći brend. U okviru kampanje upoznavanja sa domaćim poduzetnicima, koju provodi Senzor.ba, predstavljamo vam brend Ecomedico.

„Priča je od samog starta porodična, radimo s mnogo ljubavi i vjere u sve ovo i čvrsto vjerujemo da je to recept za uspjeh“, kažu partneri Adnan i Mirela Čučuković.

Pitali smo ih i to kako su došli na ideju za pokretanje svog biznisa, na šta nam odgovaraju:

„Počeci Ecomedica sežu još od 2014. godine, kada se rodila ideja o imenu i obliku djelatnosti kojom će se firma baviti, ali je zbog tadašnjih okupacija i obaveza ideja morala pričekati na svoju realizaciju sve do 2016. godine, kada je Ecomedico zvanično otpočeo svoj put. Naime, moja porodica se oduvijek bavila proizvodnjom zdrave hrane za vlastite potrebe. Obzirom na moje obrazovanje i stečeno iskustvo u proizvodnji, prepoznao sam to kao priliku da sve svoje znanje i energiju usmjerim na kreiranje vlastitog brenda, te da ono što smo pravili za sebe, ponudimo i kupcima širom zemlje“, prisjeća se Adnan.

Na naše pitanje šta je to što njihove proizvode čini posebnim i na šta su ponosni, odgovaraju:

„Svi naši proizvodi su 100%  prirodni, odnosno napravljeni od ekološki uzgojenih sirovina, garantiranog porijekla. Najveći broj sirovina sami obezbjeđujemo i prikupljamo uglavnom na obroncima planine Zvijezde i drugih naših lijepih planina. Takvo bilje nije teško naći u našoj domovini, ukoliko se samo malo potrudite. Morate da volite prirodu i planinarenje. Potrebno je poznavati gdje i u kojem periodu godine možete nešto ubrati, ali svakako morate i znati kako prepoznati bilje. Međutim, ni tu se priča ne završava. Na osnovu znanja i iskustva morate znati kako ubrano bilje obraditi, a da pri tome očuvate djelotvornost njegovih sastojaka. Stoga, su znanje, obrazovanje i stručnost, koju mi posedujemo, ono što naše proizvode izdvaja od mase ostalih i čini da nam se kupci iznova vraćaju“, ponosno ističu.

Pored sirovina koje nalaze u prirodi, bračni par Čučuković posjeduje i imanje u blizini Olova gdje, na ekološki način, uzgajaju voće, povrće i neke biljne vrste koje koriste u proizvodnji. Osim toga, med koji koriste je iz porodičnog uzgoja, također iz Olova, od provjerenih kooperanata. Proizvodni ciklus se odvija sukladno međunarodnim standardima kvaliteta HACCP, ISO 22000:2005 i ISO 22716:2007-GMP, koji garantuju da Ecomedico proizvodi NE SADRŽE nikakve hemijske dodatke, niti vještačke konzervanse.

U okviru svog poslovanja, Ecomedico ima nekoliko linija. Linija za jačanje imuniteta sastoji se od pet sirupa koji se mogu koristiti već od navršene jedne godine starosti, potom čitavu paletu proizvoda za jačanje imuniteta u formi biljnih mješavina na bazi meda, biljne kapi, čajeve, liniju zdrave hrane i svakako linija prirodne kozmetike na bazi meda.

„Kreirali smo liniju od pet višekratnih mednih maski za kožu lica i vrata, u zavisnosti od tipa kože kao i problema koji se želi tretirati. Svi sastoji naših maski su 100% prirodni i čak jestivi”, ističu.

Za kraj smo pitali o prodajnim mjestima, na šta odgovaraju:

„Ecomedico proizvode kupci mogu pronaći na policama prodavnica zdrave hrane širom Bosne i Hercegovine, te na policama CM i DM marketa. Osim toga, moguće je proizvode poručiti i online na našoj web stranici ili putem privatne poruke na Instagramu ili Facebooku. Svakako, otvoreni smo za sve konsultacije i kupci nas mogu dobiti i preko vibera,  na broj telefona +387(0)63 707 445.”

„Ecomedico prirodni proizvodi su postali prepoznatljiv brend koji traže potrošači koji prate trend prirodnog načina očuvanja zdravlja. Neka postanu saveznik i vaše porodice u borbi protiv virusa i bakterija. Birajte zdravo, birajte Ecomedico”, dodaju za kraj.

Razgovarala: Azra Mahmutović/Foto: Privatni album

https://senzor.ba/cuvari-bh-tradicije-sherbetlook/
Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Kanal 21 Uspješna poslovna priča mladog bračnog para: Ecomedico Post Views: […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x