VIDEO: Mara je napustila lagodan život i udala se za gorštaka Miluna: Nosi uske farmerke, crvene nokte, a za sat pomuze 130 ovaca

Vrijedna planinka ni po čemu se ne razlikuje od ijedne gradske djevojke, osim po tome što nema seoskog posla koji ne umije da uradi.

Priča Kurir televizije o usamljenom gorštaku Danetu koji živi na Goliji, a koji je upravo zahvaljujući televizijskim prilozima pronašao ljubav svog života, koja mu je u međuvremenu podarila i sina Jovana, razgalila je milione srca širom regiona.

Njihova ljubavna priča ravna je holivudskom zapletu jer je njegova devojka iz grada ostavila sve za sobom i zbog njega došla na surovu planinu gde sad zajedno žive.

Ovo su Milun i Mara

Slično se dogodilo i u Crnoj Gori, blizu Plužina, gde je na Katun Ravno kod gorštaka Miluna došla jedna Mara. Katun se nalazi na nadmorskoj visini od oko 1.500 metara i pripada opštini Plužina.

Na Ravno su izdizali stoku Adžići iz Pive ali i pojedine porodice iz Gacka. Ali tu su već godinama i supružnici Mara i Milun Aprcović koji veći deo godine provedu na katunu sa stokom. Tek tokom najsurovijeg dijela zime na planini spuste se u selo, i to kad se ovce janje, jer kažu da je tamo za nijansu toplije.

Inače, najviše vole kad su na katunu gdje drže oko 150 ovaca, 8 koza, 10 krava i nekoliko junadi, objavila je prije par godina TV Crne Gore.

Mari su sada 22, a udala se prije nekoliko godina i to baš mlada. Kod roditelja nikad nije radila poslove koje radi na katunu s Milunom, ali kaže da joj ništa nije teško i da voli selo. U međuvremenu je savladala skoro sve poslove, a sve što zna, naučila ju je svekrva! Mara je iz jednog od susjednih sela ali kod roditelja je samo čuvala ovce, od toga ništa teže.

Dodaje i da voli muziku i sluša je na mobilnom, a uveče zajedno s mužem sluša radio. Televizor nemaju na šta da priključe a i ne treba im jer nemaju kad ni da ga gledaju.

Mara kaže da ona više muze krave i radi druge poslove, a da svekrva obavlja sve drugo oko mrsa dok ona i to ne nauči u potpunosti.

Jedna je od rijetkih djevojaka koje su se u današnje vreme odlučile za težak život i rad na selu, ali ona kaže da joj je tu lijepo. Njih dvoje su rijedak mlad bračni par koji živi na selu i od sela.

U grad, pričaju Milun i Mara, odu ponekad, kad je neki svetac i kad ima manje posla, da prošetaju, ali najviše ipak vole svoje selo jer su se tu navikli i tu im prija. Odu da ponešto kupe, da se malo druže, sjednu, popiju kafu…

3 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] VIDEO: Mara je napustila lagodan život i udala se za gorštaka Miluna: Nosi uske farmerke, crvene n… […]

[…] VIDEO: Mara je napustila lagodan život i udala se za gorštaka Miluna: Nosi uske farmerke, crvene n… […]

[…] VIDEO: Mara je napustila lagodan život i udala se za gorštaka Miluna: Nosi uske farmerke, crvene n… […]

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x