VIDEO: Mara je napustila lagodan život i udala se za gorštaka Miluna: Nosi uske farmerke, crvene nokte, a za sat pomuze 130 ovaca

Podijelite ovaj članak:

Vrijedna planinka ni po čemu se ne razlikuje od ijedne gradske djevojke, osim po tome što nema seoskog posla koji ne umije da uradi.

Priča Kurir televizije o usamljenom gorštaku Danetu koji živi na Goliji, a koji je upravo zahvaljujući televizijskim prilozima pronašao ljubav svog života, koja mu je u međuvremenu podarila i sina Jovana, razgalila je milione srca širom regiona.

Njihova ljubavna priča ravna je holivudskom zapletu jer je njegova devojka iz grada ostavila sve za sobom i zbog njega došla na surovu planinu gde sad zajedno žive.

Ovo su Milun i Mara

Slično se dogodilo i u Crnoj Gori, blizu Plužina, gde je na Katun Ravno kod gorštaka Miluna došla jedna Mara. Katun se nalazi na nadmorskoj visini od oko 1.500 metara i pripada opštini Plužina.

Na Ravno su izdizali stoku Adžići iz Pive ali i pojedine porodice iz Gacka. Ali tu su već godinama i supružnici Mara i Milun Aprcović koji veći deo godine provedu na katunu sa stokom. Tek tokom najsurovijeg dijela zime na planini spuste se u selo, i to kad se ovce janje, jer kažu da je tamo za nijansu toplije.

Inače, najviše vole kad su na katunu gdje drže oko 150 ovaca, 8 koza, 10 krava i nekoliko junadi, objavila je prije par godina TV Crne Gore.

Mari su sada 22, a udala se prije nekoliko godina i to baš mlada. Kod roditelja nikad nije radila poslove koje radi na katunu s Milunom, ali kaže da joj ništa nije teško i da voli selo. U međuvremenu je savladala skoro sve poslove, a sve što zna, naučila ju je svekrva! Mara je iz jednog od susjednih sela ali kod roditelja je samo čuvala ovce, od toga ništa teže.

Dodaje i da voli muziku i sluša je na mobilnom, a uveče zajedno s mužem sluša radio. Televizor nemaju na šta da priključe a i ne treba im jer nemaju kad ni da ga gledaju.

Mara kaže da ona više muze krave i radi druge poslove, a da svekrva obavlja sve drugo oko mrsa dok ona i to ne nauči u potpunosti.

Jedna je od rijetkih djevojaka koje su se u današnje vreme odlučile za težak život i rad na selu, ali ona kaže da joj je tu lijepo. Njih dvoje su rijedak mlad bračni par koji živi na selu i od sela.

U grad, pričaju Milun i Mara, odu ponekad, kad je neki svetac i kad ima manje posla, da prošetaju, ali najviše ipak vole svoje selo jer su se tu navikli i tu im prija. Odu da ponešto kupe, da se malo druže, sjednu, popiju kafu…

Subscribe
Notify of

3 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] VIDEO: Mara je napustila lagodan život i udala se za gorštaka Miluna: Nosi uske farmerke, crvene n… […]

[…] VIDEO: Mara je napustila lagodan život i udala se za gorštaka Miluna: Nosi uske farmerke, crvene n… […]

[…] VIDEO: Mara je napustila lagodan život i udala se za gorštaka Miluna: Nosi uske farmerke, crvene n… […]

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x