(VIDEO) Mladić daruje Holanđane: Zahvaljujem se na pomoći u operaciji!

Podijelite ovaj članak:

Kako je Mladić darovao Holanđane: Zahvaljujem se Vama i Vašim snagama na pomoći u ovoj operaciji.

Publicista i istraživač genocida Avdo Huseinović u svom poznatom dokumentarnu filmu “Daleko je Tuzla” donosi snimak na kojem se vidi kako Mladić 21. jula 1995. godine srdačno ispraća zapovjednika UN-ovih snaga u Srebrenici besramnog Thoma Karremansa i njegove vojnike.

Štaviše, oni na odlasku s Mladićem ispijaju rakiju!

“Pozdravite vaše u Holandiji i hvala vam, sve najbolje… Ovo je za Vas i Vašu suprugu. Hvala lijepo”, govori Mladić dok Karremansu uručuje poklon.

Nasmijani Karremans kretenski u više navrata pita Mladića je li poklon za njegovu suprugu?!

Mladić je nedvosmisleno uputio riječi zahvale Holanđanima: “Gospodine komandante, želim vam sretan put, dug i uspješan život. Zahvaljujem se Vama i Vašim snagama na pomoći koju ste pružili u ovoj operaciji.”

Cornelis Hendrik Nicolai, načelnik štaba UNPROFOR u BiH u vrijeme genocida u Srebrenici se, također, zahvalio Mladiću, jer je dobro organizirao prebacivanje njegovih jedinica iz Srebrenice.

Izrazio je zadovoljstvo što holandski vojnici idu kući jer su, kako je rekao, to zaslužili.

Holandski vojnici su u Zagreb stigli 22. jula 1995. godine, gdje su uz muziku i igru proslavili završetak misije u Srebrenici, misije koje je ostavila trajni pečat sramote na licu njihove zemlje, međunarodne zajednice i Ujedinjenih nacija u cjelini.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] pjevača čiji se sin Mladiću zahvaljivao za Srebrenicu. Pjevač strahuje za svoju sigurnost. (VIDEO) Mladić daruje Holanđane: Zahvaljujem se na pomoći u operaciji! Post Views: 2.338 Podijelite ovaj […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x