(VIDEO) Mladić poziva na bojkot srbijanskih proizvoda: Metak umjesto slatkiša

Podijelite ovaj članak:

Osoba, porijeklom sa Kosova koja se na Instagramu predstavlja kao shqipdonsalijaj kupuje srpske proizvode iz prodavnice. U pitanju su već decenijama popularni slatkiši i slaniši iz Srbije – čips, plazma, Medeno srce i Medela štrudlica.

Kada dolazi kući otvara proizvod po proizvod, ali umjesto slatkiša u njima se nalaze meci. U pozadini naviru scene iz prošlosti, plač bebe i glas starca koji podsjeća na to da se sa Srbima ratovalo. Zapravo se radi o tonskom zapisu jednog starijeg priloga – „Do juče si imao rat sa njima…nit’ čovjek zna ko je majka, nit’ ko je sestra, niti šta predstavlja hljeb, niti stvar…“

“Mi smo do sada rukama hranili našeg neprijatelja”, “Ne finansirajte srpsku vojsku”, “Nije patriota onaj koji im daje pare da kupuju oružje, patriota je onaj koji kupuje proizvode svoje države”, “Ne zaboravljajte” – neke su od poruka u ovoj kampanji koja se odvija na više načina.

Početkom prošle godine, srpsku i dio regionalne javnosti uznemirio je spot grupe Besa Besi, u kojem djevojčica u prodavnici opominje oca koji kupuje srpske proizvode na zločine koje su počinili Srbi tokom rata ’99.

Pogledajte video OVDJE.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] (VIDEO) Mladić poziva na bojkot srbijanskih proizvoda: Metak umjesto slatkiša […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x