(VIDEO) Probio se kraj policije i udario muškarca koji je pokušao spaliti Kur'an u Holandiji

Podijelite ovaj članak:

Nizozemska policija u subotu se potukla sa skupinom koja je pokušavala zaustaviti napad na svetu muslimansku knjigu Kuran koji je organizirao Edwin Wagensveld, čelnik pokreta Domoljubni Europljani protiv islamizacije Zapada (PEGIDA).

Policija je rekla da je grupa demonstrirala protiv PEGIDA-inog odobrenog spaljivanja Kur'ana, za što su dobili dopuštenje općine u Arnhemu. Skupina je pokušala intervenirati, što je dovelo do prekida prosvjeda. Tri su policajca zadobila lakše ozljede.

Jedan od demonstranata se uspio probiti kraj policije, udariti islamofoba koji je pokušao spaliti Kur'an i uzeti ga, te tako spriječiti paljenje. Zabilježeno je da je čelnik PEGIDE stavljen pod policijsku zaštitu, prenosi Daily Sabah.

Gradonačelnik Arnhema Ahmed Marcouch, marokanskog porijekla, rekao je da spaljivanje svete knjige nije zabranjeno u Nizozemskoj:

“Vrlo je tužno i razočaravajuće što je primijenjeno toliko nasilja. Jako sam ljut zbog toga”, rekao je gradonačelnik. “Razumijem tugu i emocije koje izaziva spaljivanje svete knjige. Ali nasilje je neprihvatljivo. Morate se boriti protiv ideja idejama”, poručuje gradonačelnik.

Nakon ovog čina, različite organizacije koje predstavljaju islamske džamije, ujedinjene pod nazivom K7, pozvale su nizozemske gradonačelnike da zabrane prosvjede u kojima se uništavaju svete knjige. Na temelju sudske prakse Europskog suda za ljudska prava smatraju da su takve manifestacije suprotne vjerskim slobodama, prenosi NL Times.

Subscribe
Notify of

3 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Bulshit, čovjek koga hvlai ovdje Mahmut je došao u tu zemlju, kao kakav idiot se zalijeće na ovog čovjeka, dokazuje divljaštvo svoje, a nikakvu hrabrost, umjesto da uči taj nizozemski jezik…on u pol dana ko kakva hijena ide i obilazi šta će ko da uradi i da se zaleti. Zombi…

Stidi se i svog imena i riječi, a pretpostavljam da trebaš i godina. Fuj

Budala, sad će i u zatvr i bit će deportovan jer je nasilnik jer ne poštuje slobode govora, treba ovog Zombija dati Mahmutu da ga čuva kod sebe…

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x