(VIDEO) Robot pao nakon što je radio 20 sati bez pauze

Podijelite ovaj članak:

Robot “Digit” je tokom 20 sati jurio i demonstrirao svoje umijeće, ali je na kraju poklekao i pao, piše Unilad.com.

Ipak, firma “Agility Robotics” koja ga je napravila pohvalila se ogromnom stopom od čak 99 procenata uspješno obavljenih zadataka koje je odradio taj skladišni robot.

Ova kompanija je objavila video pada svog robota, a potpredsjednica za komunikacije u “Agility Robotics” Liz Klinkenberd otkrila je da žele da pokažu kako će se roboti poput “Digita” podići i nastaviti da rade i poslije pada.

“Željeli smo da pokažemo da je Digit nekoliko puta pao, da je to normalan dio svake nove tehnologije i da to nije velika stvar”, rekla je ona.

Kako se dodaje, do pada obično dolazi zbog softverske ili greške senzora.

“Ponekad može biti potrebna popravka; nešto što rijetko traje više od 15-20 minuta”, izjavila je i dodala da u kompaniji paze kako ne bi previše humanizovali mašinu.

“Iako ‘Digit’ izgleda djelimično kao osoba, u stvarnosti je to računar koji može da obavlja fizički posao i prati program”, dodala je.

Snimak pada “Digita” je izazvao neke prilično neobične šale o dobrobiti robota. Neki od postova sugerisali su da je marljiva vještačka inteligencija oduzela sebi život kao rezultat niskih plata i rada koji se ponavlja.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] (VIDEO) Robot pao nakon što je radio 20 sati bez pauze […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x