(VIDEO) Sandulović brutalno pretučen nakon što je uputio izvinjenje u ime Srbije za ratne zločine: Srbija je bila u osvajačkom ratu

Podijelite ovaj članak:

Nikola Sandulović, predsjednik Srpske republikanske stranke, nakon što je uputio izvinjenje za ratne zločine počinjene nad etničkim Albancima tokom rata za neovisnost Kosova, našao se u čvrstom stisku agenata BIA-e, piše Senzor.ba.

Nikola Sandulović

Incident se dogodio 3. januara, ubrzo nakon Sandulovićeva posjeta Prekazima kako bi odao počast obitelji Jasari, stradaloj u ratu.

Sandulovićev iznenadni nestanak i naknadno saznanje da se nalazi na odjelu intenzivne njege Vojne bolnice VMA u Beogradu nagovijestili su jeziv susret.

Na tijelu su bili vidljivi tragovi brutalnog premlaćivanja. Njegova kći Klara iznijela je sumnju da ga je vojni nervni agens paralizirao, što je dodatno pogoršalo situaciju, prenosi BNN Breaking.

“Kosovo je prokletstvo Srbije. To je jedan zločin kojeg treba da se stidimo svi. Ja sam se izvinio i izvinit ću se hiljadu puta. Ne samo na Kosovu, već i u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Dosta više tih priča “Srbija nije bila u ratu”. Srbija je bila u osvajačkom ratu. Ono što sad napadate “doći će Velika Albanija”, to ste htjeli Veliku Srbiju…”, poručio je između ostalog Sandulović.

Donosimo i video zapis izvinjenja koje je uputio Sandulović:

(Senzor.ba)

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] (VIDEO) Sandulović brutalno pretučen nakon što je uputio izvinjenje u ime Srbije za ratne zločin… […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x