(VIDEO) Vladika, svećenici i djeca pjevaju “Mi prosimo od Boga sveta našem Dodiku mnogaja ljeta”

Video je, kako navodi Vukanović koji ga je i objavio, vjerovatno snimljen u Eparhijskom ili nekom Crkvenom domu – Ovo je veoma gruba zloupotreba i djece, maloljetnika, i Srpske pravoslavne crkve…

Poslanik u NSRS i predsjednik stranke Za pravdu i red Nebojša Vukanović objavio je na Facebooku snimak sa druženja na kojem djeca i svećenici skupa pjevaju u čast Milorada Dodika.

“Mi prosimo od Boga sveta našem Dodiku mnogaja ljeta, mnogaja ljeta, mnogaja ljeta” …

“Bruka i sramota Crkve, gruba zloupotreba djece, vladike i sveštenika, vladika Jefrem da pojasni otkud da on i sveštenici pjevaju odu Dodiku ” na mnogaja ljeta DODIKU”, napisao je Vukanović u opisu videa.

Na ovaj događaj Vukanović se osvrnuo i na svom blogu, te istakao “da je vladika Jefrem je morao opomenuti prisutne da u Crkvi nema politike, prekinuti pjesmu i upozoriti, a ne upjevavati i držati tercu sa svojim sveštenicima”.

– Video prilog je snimljen vjerovatno u Eparhijskom ili nekom Crkvenom domu, sudeći po velikom broju ikona na zidovima. Ovo je veoma gruba zloupotreba i djece, maloljetnika, i Srpske pravoslavne crkve. Svi smo jednaki pred Bogom, a sveštenici i vladike nemaju pravo da razdvajaju vjernike i dijele narod, Dodika nazivaju „našim“ i pjevaju mu „Na mnogaja ljeta“, dok mene sveštenici kinje i vrijeđaju, što se dogodilo u Trebinju na slavu grada”, napisao je Vukanović te najavio kako će “o uvredama i neprimjerenom ponašanju popa Bužanina na Preobraženje Gospodnje, na slavu grada Trebinja i Sabornog hrama”, govoriti danas na konferenciji za novinare u Trebinju.

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x