Vijeće roditelja škole u Beogradu: Tražimo da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dječakom jer kod djece postoji strah da će on biti na slobodi

Podijelite ovaj članak:

Predsjednik Vijeća roditelja OŠ ‘Vladislav Ribnikar’ Igor Đorđević saopštio je danas, 10. maja sedam prijedloga predstavnika odjeljenja VII-2.

“Mi kao Vijeće roditelja jučer smo podržali smo inicijativu odjeljenja VII-2, koje je najviše pogođeno ovom tragedijom. Taj njihov stav je postao stav roditelja škole, a dobili smo i podršku predstavnika škole”, rekao je Đorđević predstavnicima medija.

Ovo je sedam zahtjeva:

1. Zahtijevamo rekonstrukciju događaja i objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi.2. Tražimo da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dječakom jer kod djece postoji strah da će on biti na slobodi.3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa djecom VII-2 odjeljenja bez učešća školskog psihologa radi obezbjeđenja nepristrasnosti.4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za djecu VII-2 odjeljenja mora se naći način da oni ne ulaze na glavni ulaz i da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do septembra.6. Pružamo kompletnu podršku nastavničkom kadru.7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su iznijeli u javnost spisak sa imenima djece koji je obišao cijeli svijet kao i slike roditelja i djece i da isti budu sankcionisani.

“Sva djeca koja to žele, imaju potrebe i snage, koja su spremna prije svega, moći će danas da dođu u školu”, rekao je Đorđević na početku obraćanja. Roditelji su pozvani da im se pridruže, a školski dan će trajati maksimalnih 90 minuta.

“Prvo će krenuti mlađi razredi, jedna grupa u osam, druga u deset”, rekao je. Dodao je da će učitelji procijeniti da li je potrebno da uđu u učionice ili će ostati u dvorištu, gdje se okupljaju. Navodi i da će sutra biti roditeljski sastanci, te da je to plan koje je donijelo jedno krizno tijelo, pišu srbijanski mediji.

“Taj plan nije pravio niti Vijeće roditelja niti uprava škole, ni nastavničko vijeće, već svi zajedno, slušajući stručnjake”, istakao je.

“Mislim da je bitno da se djeca što prije vrate, da se suoče sa strahom. Ako ga uopšte imaju. Većini djece, zaista mislim, mi prenosimo strah, pogotovo mlađima. Stariji razredi koji malo više znaju šta se dogodilo i tu djecu malo bliže, normalno je da imaju veći strah”, zaključio je, piše Buka.

Subscribe
Notify of

3 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Vijeće roditelja škole u Beogradu: Tražimo da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa d… Post Views: 0 […]

[…] Vijeće roditelja škole u Beogradu: Tražimo da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa d… Post Views: 0 […]

[…] Vijeće roditelja škole u Beogradu: Tražimo da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa d… […]

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x