Visokopozicionirani inspektor policijske stanice Gradačac pod lupom, smatra se da je i on bio u kontaktu sa monstrumom

Podijelite ovaj članak:

Ured glavnog tužioca i Uprava policije MUP-a TK jučer su održali hitan sastanak na kojem je bilo govora o postupanju institucija u vezi s prijavljenim krivičnim djelom nasilje u porodici povodom slučaja Nizame Hećimović, koju je prije četiri dana ubio Nermin Sulejmanović i sve prenosio uživo na Instagramu.

Sve snimio

Sulejmanović je ubio tri osobe, tri je ranio, a zatim, nakon višesatne potrage, počinio samoubistvo.

No, utvrđuje se sada ko je od pripadnika MUP-a TK javio Sulejmanoviću gdje se nalazi Nizama Hećimović, koja se krila kod tetke, i kakva je uloga Dženane Selimović, policijske službenice PU Gradačac, u cijeloj priči.

Ono što su prekjučer bile spekulacije, jučer je, kako saznajemo, i definitivno potvrđeno. Za “Avaz” je nezvanično rečeno da je trostruki ubica Sulejmanović bio u ljubavnoj vezi s policajkom Selimović, za koju se sumnja da mu je odavala informacije iz istrage i navodno javila lokaciju gdje se krije Nizama s kćerkicom.

Selimović, koja se nalazi van granica BiH, tačnije na ljetovanju u Italiji, sada prijete suspenzija i disciplinski postupak jer je bila u vezi s kriminogenom osobom.

Sulejmanović je, naime, osuđivan za različita krivična djela, između ostalog, osuđivan je prije petnaestak godina i za pokušaj ubistva, što je Selimović znala.

Policija i Tužilaštvo, kako saznaje “Avaz”, istražuju još jednog policijskog službenika koji je, također, imao kontakte sa Sulejmanovićem. Riječ je o jednom visokopozicioniranom inspektoru policijske stanice Gradačac.

Ova osoba, kako sumnjaju istražitelji, već duže vrijeme je bila u kontaktima sa Sulejmanovićem. Čak su zajedno išli u teretanu, a jedno vrijeme mu je bio i trener.

Kćerka i prijateljica

Kćerka ovoga inspektora, također je bila prijateljica sa Sulejmanovićem. Prije dva dana izbrisala je sve fotografije.

Pokrenuta je, o čemu je “Avaz” ranije pisao, opsežna istraga kako bi se vidjelo kako je neko iz vrha policije uopće sarađivao sa Sulejmanovićem, koji je poznat kao kriminogena osoba, a kamoli, kako mu je i da li je pomogao vezano za slučaj Nizame Hećimović.

MUP TK zbog istrage ne želi otkrivati detalje. 

(Avaz)

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x