Vitez: Osnovna škola zabranila unošenje mobilnih telefona i drugih, sličnih uređaja

Podijelite ovaj članak:

Osnovna škola “Bila” iz Viteza objavila je informaciju kojom obavještava roditelje da je od nadolazeće školske godine u školu zabranjeno unošenje mobitela, bilo kakvih računala, MP3 playera i drugih sličnih uređaja.

Kako navode u saopštenju, na prijedlog Vijeća učenika, Vijeća roditelja, Učiteljskog vijeća, školski odbor  OŠ Bila je donio ovu odluku kojom se zabranjuje donošenje uređaja u školu.

U aprilu 2019. godine, na poticaj učenika škole i uz podršku roditelja, uspostavljena je zabrana korištenja mobilnih telefona u istoj školi. Ova inicijativa, koja je prošla kroz sveobuhvatnu podršku, donijela je pozitivne rezultate.

Međutim, tokom protekle školske godine 2022./2023., primjećeno je narušavanje ove zabrane od strane mnogih učenika, što je rezultiralo primjenom odgojno-disciplinskih mjera, uključujući i privremeno oduzimanje mobilnih uređaja.

Kako bismo svi zajedno doprinijeli da se ovakve situacije izbjegnu, POZIVAMO VAS I MOLIMO da ovaj projekt ponovo zaživi u pravom smislu riječi. Sukladno tome, obavještavamo vas da će vama i svim učenicima uvijek biti dostupni telefoni škole za sve informacije, cijelog radnog vremena škole, to jest od 7.30 do 19.00 (ured tajnika škole, pedagoga i psihologa – 030/716-243). Važno je napomenuti da svi nastavnici i učitelji, tijekom nastave neće biti dostupni na svojim mobitelima, kao primjer svim učenicima”, navodi se u saopštenju.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x