Vlasenica: Kontinuirani pritisci na Bošnjake neće postići svoj cilj

Podijelite ovaj članak:

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović večeras je u Hajrija džamiji u Vlasenici zajedno s džematlijama klanjao teravih-namaz, te ovom prilikom poručio da su pritisci na Bošnjake u ovom gradu kontinuirani, ali da se njima neće postići cilj.

„Kontinuirani su pritisci na Bošnjake i Islamsku zajednicu u Vlasenici. Česti pritisci općinskih vlasti u Vlasenici uznemiravaju naše džematlije i otežavaju njihov svakodnevni život. Zahtjev načelnika Kraljevića da se, kako je kazao ‘smanji nivo jačine zvuka islamskog poziva na molitvu’, pritisak je koji dolazi u ramazanu i u vrijeme kada se pripremamo da obavimo ovogodišnju dženazu šehidima Vlasenice. Nećemo dozvoliti da nas oslabe pritisci u ovom gradu i da ugroze slobodu našeg naroda“, kazao je muftija Fazlović.

Naglasio je da u Bosni i Hercegovini nikome ne smiju smetati ezani i zvona koji su simboli vjerske slobode pripadnika različitih religija.

„Stojimo čvrsto uz džematlije i Medžlis Islamske zajednice Vlasenica. Bošnjacima se mora osigurati miran i dostojanstven život u ovome gradu i netrpeljivost koja dolazi od lokalne vlasti mora prestati“, jasno je poručio muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović.

Načelnik Opštine Vlasenica Mićo Kraljević službeno je zatražio od MIZ Vlasenica da se smanji jačina zvuka  ezana, ističući kako je to zahtjev velikog broja nezadovoljnih građana Vlasenice.

Subscribe
Notify of

3 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Vlasenica: Kontinuirani pritisci na Bošnjake neće postići svoj cilj Post Views: 1 […]

[…] Vlasenica: Kontinuirani pritisci na Bošnjake neće postići svoj cilj […]

[…] Vlasenica: Kontinuirani pritisci na Bošnjake neće postići svoj cilj Post Views: 1 […]

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x