Vlasnica radnje koja je prodavala suvenire RS i Srbije na sarajevskom aerodromu uputila javno izvinjenje

Nihad Aličković, društveni aktivista i osnivač pokreta AntiDayton nedavno je na Aerodromu Sarajevo u jednoj radnji primjetio da se u okviru suvenira prodaju i automirisi sa obilježjima RS, Srbije i Hrvatske.

“Pa jeste li vi više normalni? Ta radite od ove zemlje bilmezi jedni što državu degradirate 24 sata?
Kako vas više nije stid i sram, kako vas za oči ne ujedaju ove zastave? Pa tačne treba hodati ulicom i raznim štandovima i izvrtati jedan po jedan gdje god se prodaju kompromitirajući artikli.


Ovo više nema smisla, ovo više nije SLUČAJNO i nisam vidio. Pored firmi u BiH koje proizvode automorise sa raznim motivima BiH, ovaj je vjerovatno proizvođač iz tzv. rs ili Srbije a mooooožda i Hrvatske čim je nabacao šta je stigao.
Pa de na aerodrom ponudite i knjige u kojima se negira genocid, ponudite i pročetničku i proistašku literaturu, ponudite i njihove zastave, ambleme itd sve što simbolizira Srbiju i Hrvatsku.
Nevjerovatno je kakvi se propusti prave! Kako to niko ne vidi, kako to radniku ili radnici ne smeta, kako ne smeta nekome od uposlenika aerodroma?
PA JEL MORAMO NA SVE BITI PASIVNI I REĆI, “ma hajde” ili “šta ću ja” itd itd itd…
Ovo postaje otvorena okupacija svega bosanskog s dodatkom svega tuđeg.
Ukoliko poznajete nekoga od upravitelja ili uposlenika aerodroma u Sarajevu, javite im da utiću na ovo. Ja ne mogu proći do freeshopa bez putničke karte inače bih sad otišao do aerodroma. Ukoliko se nađete na aerodromu reagujte na ovo, jer ovo nije normalno”, poručio je tom prilikom.

Aličkoviću se potom javila i vlasnica radnje koja tvrdi da je u pitanju propust, nije riječ o provokaciji, te je uputila javno izvinjenje:

Nihad Aličković, Facebook

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x