Vlasnik građevinske firme iz Sarajeva optužen zbog smrti radnika

Podijelite ovaj članak:

Radnik je preminuo zbog propusta koji su napravljeni u toku izvođenja građevinskih radova

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Sedina Hadžića zbog teškog krivičnog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine i nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova.

Optuženi se tereti da je u svojstvu direktora firme Hadžić Gradnja odobrio izvođenje građevinskih radova na jednoj od privatnih kuća, a da pritom nije imao odobrenje općinske službe nadležne za poslove prostornog uređenja, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Zbog propusta koji su napravljeni u toku izvođenja građevinskih radova, 22. marta 2022. godine oko sedam sati i 30 minuta, radnik koji je bio bez zaštitne opreme pao je sa visine od 2,62 metara na betonsku ploču. Usljed zadobivenih povreda A.N. je preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Postupajući tužilac je u optužnici predložio sudu produženje mjera zabrane optuženom, tačnije, zabranu poduzimanja poslovnih aktivnosti šefa gradilišta te nadzornog organa za firmu Hadžić Gradnja, potom, zabranu posjećivanja svih gradilišta na kojima firma izvodi građevinske radove i zabranu sastajanja i kontaktiranja sa svjedocima i radnicima firme Hadžić Gradnja.

Za glavni pretres sudu je predloženo saslušanje 13 svjedoka, šest vještaka i izvođenje više od 100 materijalnih dokaza, prenosi Oslobođenje.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x