Vlasnik Violete kupio austrijsku kompaniju, svu proizvodnju seli u BiH

Podijelite ovaj članak:

Kompanija Violeta iz Gruda kupila je Austrijsku kompaniju Schmid Maissau, čime je provela veliku akviziciju na teritoriji Evropske unije, izvještva BiznisInfo.ba.

Podsjetimo da je Violeta odnedavno vlasnik tvornice Lasta, a lani je preuzela firmu u Austriji Schmid Maissau. Riječ je o brendu poznatih austrijskih medenjaka koji je star čak 110 godina. Dugi niz godina kako postoje na tržištu, prepoznati su kao specijalisti po izradi medenjaka na najvišoj razini.

– Iskustva i načine proizvodnje iz Austrije u Lastu prenijet će tehnolog koji godinama radi i proizvodi poznate medenjake. Na osnovu iskustva i istraživanja potreba tržišta Lasta će raditi na novoj vrsti keksa, kako bi zadovoljili s proizvodom i izvozili medenjake na zapadno tržište – naveli su iz Laste.

Podsjetimo, vlasnik Violete, Petar Ćorluka, jedan je od najuspješnijih poduzetnika u BiH. Violeta je postao vodeći brend za poizvodnju higijenskog papira, a potom i sredstva za čišćenje.  Osim toga, Ćorluka investira i u turizam i ugostiteljstvo. 

Po jednoj nedavno analizi on je najbogatiji čovjek i prvi milijarder u Hercegovini, prenosi Biznis.info.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Vlasnik Violete kupio austrijsku kompaniju, svu proizvodnju seli u BiH […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x