Vraćen u službu svećenik koji je pijan prebio časnu sestru. Časna odselila iz zemlje

Podijelite ovaj članak:

Prije godinu dana u javnost je izašao slučaj nasilnog župnika iz Sukošana. Don Domagoj Kelava je prvo napao časnu sestru, a nakon desetak dana svoju susjedu. Kako piše Zadarski list, svećenik je dobio novi posao, a časna sestra odselila iz zemlje, prenosi Index.hr.

Podsjetimo, svećenik je ispred župnog ureda u vidno alkoholiziranom stanju najprije glasno vičući verbalno napao 70-godišnju časnu sestru, psujući je riječima “je*em ti mater”, da bi je potom udario zatvorenom šakom po licu, uslijed čega je časna pala na tlo.

Nakon toga se udaljio u župni ured, a časna sestra je zbog udarca i pada na tlo zadobila vidljive ozljede lica i ogrebotine na laktu lijeve ruke. Za to djelo dobio je deset dana zatvora.

Nekoliko dana kasnije napao je 43-godišnju ženu, svoju susjedu, koja je zadobila lakše tjelesne ozljede. Kada se vraćala s posla, svećenik se zaletio na nju i vikao “zbog tebe sam završio u zatvoru, pi**a ti materina”. Uhvatio ju je s obje ruke za vrat i počeo daviti. Pala je na tlo i zadobila ozljede. Za drugi napad dobio je 17 dana zatvora, ali je nakon donošenja presude odslužio dva dana jer je tijekom postupka boravio u istražnom zatvoru.

Zadarska nadbiskupija se ispričala žrtvama, pokrenula kanonski postupak protiv svećenika, zabranila mu održavanje misa, ispovijedanje te ga u konačnici udaljila iz župa.

Prije pet mjeseci Kelava je imenovan upraviteljem Župe Uznesenja BDM na otoku Ravi, piše Zadarski list. Iz Nadbiskupije su potvrdili navedeno, ističući kako je Kelava upravitelj otočne župe već pet mjeseci.

“Od Božića 2022., don Domagoj Kelava je upravitelj Župe Uznesenja BDM na Ravi”, navodi se u priopćenju. “Nakon kaznenog postupka te ispunjenja kaznenih i disciplinskih mjera zbog lošeg i neprihvatljivog ponašanja koje Crkva osuđuje i zbog kojih žali, gajimo nadu i povjerenje u popravak”, navodi se u odgovoru Nadbiskupije.

Istovremeno, napadnuta časna je preseljena u novi samostan izvan Hrvatske.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x