Vučić: Ako me ubiju, znajte da je Konaković kriv

Podijelite ovaj članak:

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković indirektno pozvao na njegovo ubistvo.

Vučić je u emisiji Ćirilica komentirao Konakovićeve izjave, u kojima je spomenuo da Vučić treba doći u Srebrenicu 11. jula ili u Ujedinjene narode, gdje će se obilježavati godišnjica genocida.

Vučić je ovo protumačio kao poziv na atentat.

“Pročitao sam te izjave, ali nisam mogao gledati. Objasnit ću u nekoliko tačaka. Prva je da je za sve kriv Vučić, što je, po njima, u redu. Druga stvar je da su toliko nervozni zbog rezultata glasanja da se Konaković usudi pozvati na moje ubistvo”, naveo je Vučić.

Rekao je da Vučić može doći, sa zastavom ili bez nje, 11. jula u Srebrenicu ili u UN.

“Ja sam bio u Srebrenici 11. jula, pognuo sam glavu pred spomenikom, ali ne pred kamenicama, flašama i nogama. Hvala mu na tom pozivu, da budem ubijen. Ako se odazovem i budem ubijen, znajte da je kriv Konaković”, izjavio je Vučić.

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

To je strasno koliko je u srpskoj politici lazi od izgubljenih ratova,srpskog sveta, vanjskoj politici, Kosovu da je dio Srbije ,o tzv.RS da je drzava a jasno da nije .Samo laz ,laz.

Ma vučić ne zna ni gdje je šupalj sve na samom sebi.
Pokrivanje planiranog i izvedenog genocida” je isto kao pokrivanje gole guuzice suhim šumskim listom.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x