Vučić: Razoružat ćemo Srbiju! Svi koji posjeduju oružja proći će reviziju

Podijelite ovaj članak:

U petak u jutarnjim satima uhapšen je napadač Uroš B. (21) koji je na području Mladenovca ubio osmero ljudi i ranio njih još 14. Uhapsila ga je Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ) u selu Vinjište kod Kragujevca nakon osam sati potrage.

Podsjetimo, pucnjava se dogodila kasno sinoć nakon 23 sata u selu Dubona kada ja napadač otvorio vatru u školskom dvorištu. On je tu bio sa prijateljima, a nakon što su se posvađali otišao je kući po oružje i otvorio pucnjavu.

Vučić je danas održao konferenciju za medije na kojoj je govorio o novim mjerama. Vučić je obrazložio nekoliko novih mjera, između ostalog najavio je i pojačane policijske snage u svim školama.

“Nalažem MUP-u da pripremi mjere u kojem ćemo morati da čekamo 17 mjeseci, a to je da dopuni izmjene zakona o municiji i oružju kojim bi se pooštrili uslovi za održavanje i posjedovanje oružja. Svi koji posjeduju oružja, ne lovačka, proći će reviziju, neće ostati više od 30-40 hiljada komada. Razoružat ćemo Srbiju”, najavio je Vučić.

Na pitanje novinara da li je napadač iz Mladenovca kazao u iskazu motive ovog masakra, Vučić je kazao:

“Omalovažavanje. Jedna glagolska imenica koju ponavlja stoputa. Samo to govori. Vi stanete i ne vjerujtete”, kazao je kratko Vučić, piše N1.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Vučić: Razoružat ćemo Srbiju! Svi koji posjeduju oružja proći će reviziju […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x