Vučić tvrdi da bošnjačka elita ne želi dobre odnose sa Srbima

– Bošnjačka elita to ne želi, srpska stvarna elita to želi, kao što imamo odnose sa Banjalukom, Bjeljinom, kazao je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, u emisiji „Ćirilica“, kazao je da Srbi sve teže žive na Kosovu i Metohiji, te da postoji nečija dozvola za njihovo hapšenje od strane Kosovske policije.

Vučić kaže da zna kakve su sankcije prema Milanu Radoičiću, Aleksandru Vulinu, vrhu Republike Srpske, ali da ne zna koje su sankcije uvedene kosovskom premijeru Albinu Kurtiju, kojeg je nazvao iracionalnim političarem koji želi da bude „novi Enver Hodža“.

Kazao je da je Kurtijev san ujedinjenje Kosova i Albanije, te da mu fali ratna biografija, prenosi Slobodna Bosna.

Dodao je da je objavljeno više od 20.000 tekstova u kojima su on i njegov brat Andrej povezivani s aferom Jovanjica, te da ne postoje dokazi za uvođenje sankcija Vulinu.

On tvrdi da su sankcije uvedene po principu „Šolak objavio u novinama, mi uveli sankcije“, te rekao da su mnogi „beogradski mediji“ učestvovali u kriminalizaciji sjevera Kosova.

„Radoičić nije cvjećka ni akademik“, rekao je Vučić i naveo da su on i Radoičić Kurijeva noćna mora, te da nema govora o saradnji potpredsjednika Srpske liste i kosovskog premijer.

– Uvijek su htjeli loše odnose između Bošnjaka i Srba. Koji to dobar put imate između Sarajeva i Srba? Koji smo to most imali, jedan preko Save, jedan preko Drine.

Bošnjačka elita to ne želi, srpska stvarna elita to želi, kao što imamo odnose sa Banjalukom, Bjeljinom, kazao je Vučić.

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x