Wizz Air ukida letove iz BiH i otvara nove linije iz Beograda

Podijelite ovaj članak:

Wizz Air je prošle sedmice stacionirao svoj četvrti avion Airbus A321 u Beogradu i pokrenuo letove za Berlin, Kopenhagen i Lisabon, nakon uvođenja novog leta ka Zakintosu krajem prošlog mjeseca. Takođe, let za Bergamo će biti dodat u septembru.

Avioprijevoznik je rekao da reaguje na povećanu potražnju za destinacijama za odmor iz glavnog grada Srbije.

„U Srbiji i dalje najviše viđamo dijasporu, ali postoji trend rasta u destinacijama za slobodno vrijeme. Ako pogledate rute koje smo uveli, na primjer Zakintos, to je jasno odredište za slobodno vrijeme i odmor. Gledamo da pokrijemo oboje koliko god možemo. To je evolucija, ali jasno je da trend ide više prema slobodnom vremenu, ali i dalje najveći dio toga je VFR [posjeta prijateljima i porodici]”, rekli su iz niskotarifnog prijevoznika, prenosi Ex-Yu Aviation News.

Wizz Air će ove predstojeće zimske sezone povećati broj letova na dijelu linija iz glavnog grada Srbije, što će rezultirati sa u prosjeku oko 400 odlaznih letova mjesečno (bez Wizz Air Abu Dabija) i nešto više od 90.000 odlaznih sjedišta.

U odnosu na 2019. godinu prije pandemije, budžetski prijevoznik će povećati letove za 160%, dok će kapacitet biti veći za 240%. U odnosu na prošlu godinu, letovi i kapaciteti će porasti za 112%, odnosno 117%.

Tokom zimske sezone, koja počinje 29. oktobra i traje do 30. marta, Wizz Air će ponuditi najviše letova iz Beograda za Barselonu, Dortmund, Ajndhoven, Rim, Memingen i London Luton.

Najnovija beogradska ekspanzija Wizz Aira predviđa da budžetski prevoznik pokreće niz linija ka destinacijama koje već opslužuje Air Serbia, uključujući Berlin i Kopenhagen.

Kao odgovor, srpski avioprijevoznik najavio je povećanje broja letova na obje rute, kao i pokretanje leta za Lisabon nakon što je Wizz Air izašao u javnost sa svojim planovima rasta.

„Konkurencija iz Air Serbia ne utiče toliko na nas jer je naša osnova troškova mnogo niža, tako da smo zadovoljni postavkom i konkurencija je uvijek dobra. To nas drži na nogama, a to je prednost za kupce jer imaju veći izbor. Sve u svemu, vidjevši reakciju Er Srbije, izabrali smo prave rute – i to je bilo vrlo jasno. Uvijek se rado takmičimo. Sve dok je osnova troškova niska, uvijek je u redu takmičiti se“, rečeno je iz Wizz Aira.

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Evo vam sada takse po putniku !!!
Polakomili se …..

[…] Wizz Air ukida letove iz BiH i otvara nove linije iz Beograda Post Views: 1 Podijelite ovaj članak: […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x