Zahiragić o Konakoviću: Možda je krvario kad mu je neko nos razbio pod košem. U rovu krvario nisi!

Podijelite ovaj članak:

Nakon što je Elmedin Konaković danas verbalno napao novinarku TV Hayat, oglasio se i Haris Zahiragić. Njegovu objavu prenosimo u cjelosti, bez izmjena:

Elmedin Dino Konaković je ponovo napao novinarku, ne argumentima, nego nekontrolisanim izljevom bijesa, a radi običnog pitanja koje je ona postavila, ne njemu, nego Nerminu Nikšiću.

Nije mu to prvi put, zapravo postaje prepoznatljiv po tim napadima.

Uostalom, oni nisu došli na vlast podrškom građana, nego su tamo nametnuti, suspenzijom Ustava, a šta očekivati od nametnute nedemokratske vlasti nego represiju prema svima, a posebno prema novinarima?

Kada je shvatio šta je uradio, počeo se braniti time da je on proveo 4 godine i 22 dana u rovovima braneći ovu zemlju.

Nije mu to bilo dovoljno, nego je još kazao kako je on krvario za ovu zemlju!

Gdje si ti to, Konakoviću, tačno krvario za ovu zemlju?

Kako na twitteru napisa (genijalni) Nedim:

“4 godina i 22 dana rova!? Rat nije trajao toliko. U dan računa, a ne odbija, turneje po Italiji igrajući košarku u sred rata. Možda si tamo krvario kad ti je neko nos razbio pod košem. U rovu krvario nisi!!”

Pošto mu je mit o njegovom herojskom ratovanju, koji se nije na vrijeme sasjekao, očito postao osnov da napada novinarku, a čiji je otac dao život za ovu Državu, napisat ću ponovno sarajevsku javnu tajnu o njegovom ratnom stažu:

Konakovićev puni ratni staž upisao je izvjesni H.B., dugo nakon rata, isključivo za potrebe njegove političke karijere i predizborne kampanje, isto kako su mu i ispite na DIF-u upisivali u rekordnom roku, a o čemu imamo i zapisnik inspekcije.

Usput jedna digresija, često pomislim da je Konaković kao fenomen, zapravo samo loša karma ovom društvu u kojem su se ispiti i ratni staž upisivali, a ne zasluživali.

I naravno, ne sporim ja da je on bio pripadnik Armije, ali nije 4 godine i 22 dana i nije krvario po rovovima, nego kako Nedim reče, možda je krvario po košarkašim utakmicama za vrijeme rata.

Nije ovako Konaković napao policiju entiteta Rs-a koja je prije par dana pretukla dječaka povratnika ili koja je na 11. juli hapsila povratnike radi facebook statusa, a ni Dodika kada mu je psovao genocid u lice.

Spustio je glavu, kao pravi dobri dečko kako mu – radi njegovih stavova o Izbornom zakonu – tepa radikalna Željana Zovko.

Spuštao je glavu još češće pred Čovićem i njegovim mentorima iz Zagreba, pa čak i u programu uživo na HRT-u kada nije smio odgovoriti na pitanje novinara da li je Hrvatska počinila agresiju na Bosnu i Hercegovinu!

Šutio je “dobri dečko” i kada je Dodik suspendovao ustavni poredak i izvršio de facto državni udar…

Zapravo, izvinjavam se, tada nije samo šutio, dao mu je nakon toga Ministarstvo finansija, Upravu za indirektno oporezivanje, 70 miliona naših para za zgradu njegovog kuma i još svašta nešto…

Samo kukavice ovako napadaju žene, a Elmedin Dino Konaković, iako tvrdi u medijima kako naoružan hoda gradom i predstavlja se kao “žestoki momak”, zapravo i jeste jedna obična kukavica, a koja je, između ostalog, pristala na aparthejd nad svojim narodom i prodala ustavnu poziciju svoga naroda, za komadiće vlasti kojom ni ne zna upravljati.

“Junak je drag i svom neprijatelju, a kukavica je mrzak čak i svojoj majci.” – riječi su našeg velikana Hasana Kafi Pruščaka, zapamti ih Dino i stani, tamo gdje si pošao, zapravo tamo gdje si odveć došao, tu te čeka samo poniženje, a nažalost i nas sve sa tobom.

I da, nisam odavno to napisao, zadovoljstvo je biti na drugoj strani”, poručio je Zahiragić.

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x