Zamjenik ministra odbrane Aleksandar Goganović sastao se sa vojnim atašeom SR Njemačke u BiH pukovnikom Nolteom

Zamjenik ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Aleksandar Goganović primio je 11. aprila 2023. godine u nastupnu posjetu pukovnika Franca Džozefa Noltea (Franz-Josef Nolte), vojnog atašea Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini.

Tokom sastanka razgovarano je o bilateralno-vojnoj saradnji dviju zemalja, posebno u oblasti školovanja i obuke.  Razgovaralo se i o implementaciji dosadašnjih infrastrukturnih projekata na lokacijama Oružanih snaga BiH, koji se realizuju u okviru Tehničkog sporazuma o dodjeli finansijske podrške Oružanim snagama BiH.

Zamjenik ministra Goganović se zahvalio na pomoći koju Vlada SR Njemačke pruža MO i OS BiH i iskazao uvjerenje da će se saradnja BiH i SR Njemačke na vojnom planu nastaviti razvijati.

Vojni ataše SR Njemačke u BiH pukovnik Nolte istakao je da će SR Njemačka, kao pouzdan partner Bosne i Hercegovine, nastaviti sa realizacijom projekta, kao i da podrška SR Njemačke razvoju kapaciteta Oružanih snaga BiH neće izostati ni u narednom periodu.

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x