Zašto Erdogan želi dobro zdravlje dželatu Bošnjaka?

Podijelite ovaj članak:

Je li moguće da tako jaka država, čija je vojska druga po jačini u NATO savezu bude neobavještena do te mjere da očite neprijatelje smatra prijateljima, a prijatelje prepušta tim neprijateljima? Je li to zaista iz neznanja ili ima neka druga pozadina ljubavi Taypa Erdogana i Milorada Dodika, koju nam neskriveno pokazuju obojica, a najnoviji simbol te ljubavi je čestitka za rođendan od Erdogana prijatelju Dodiku.

Nije tako davno bilo, u manjem BH (č)etnitetu je održan neustavni dan te genocidne tvorevine, a tamo je Dodik šakom i kapom dijelio priznanja, među kojima je bio i ultranacionalista, nekakav pjevač Baja mali Knindža, koji je “turke” u svojim pjesmama opjevao kao đavole a ispjevao je odu i Vojislavu Šešelju, proglašavajući ga za srpskog Mesiju: Oj narode srpski, Božija je volja, / vodiće nas vojvoda iz Popovog polja. / Oj Šešelju, oj Šešelju, srpski spasitelju. / Oj, Srbijo majko, sviću nova jutra, / sa Šešeljom Vojom biće bolje sutra.

U pjesmi Đenerale Ratko Baja se obraća ratnom zločincu, željan novih pokolja: Pozovi nas đenerale Ratko, / s tobom ćemo vojevati slatko. / Sestro vilo, đeneralu kaži, / da s Turcima primirje ne važi, / poručuju srpske glave muške, / s njima ćemo opet preko puške.

Neki se pitaju i to hoće li idući put kad Erdogan dođe u Sarajevo i krene na Kovače da lije krokodilske suze za Alijom Izetbegovićem, biti džaiz da to obavi uz pjesmu Dodikovog laureata:

Neko bolje sutra sa Dodikom dobrog zdravlja želi i Erdogan u svojoj čestitci, u kojoj ga naziva predsjednikom u naslovu (nije definisano čega), a dole ispod se stidljivo spominje Bosna i Hercegovina, pa će neinformisani čitaoc čestitke, koju je Dodik objesio na mrežu X pomisliti da je on predsjednik države BiH.

Komentari Bošnjaka na društvenim mrežama su često prepuni pitanja, zašto Turska investira u Srbiju, a govori kako voli Bosnu i Bošnjake? Znaju li Turci kako ih i dan danas prikazuju u srpskim lektirama? Dokle će Turci bančiti, a Bošnjaci plaćati cehove, jer je ratni zločinac Ratko Mladić prilikom ulaska u Srebrenicu izjavio da su se konačno “osvetili turcima” i poslao u smrt hiljade i hiljade Bošnjaka? Znaju li Turci koga će Vučić gađati s oružjem koje mu prodaju, ne misle valjda da će udariti na NATO članice s kojima je Srbija okružena, sve osim BiH?

Mnoštvo je pitanja bez odgovora, pa se evo i mi javno moramo upitati je li to moguće da savjetnici Erdogana za ovo područje, koji su uglavnom Albanci, ne znaju za sve ovo ili jednostavno namjerno ne informišu predsjednika o svemu u želji da Bošnjaci u Istanbulu budu jezičak na vagi pobjede Ekrema Imamoglua, na predstojećim izborima?

Ako ne bude odgovarajuće reakcije na ovaj tekst, naš portal će pozvati ostale patriotske bošnjačke portale da sudjeluju u akciji lobiranja za Ekrema Imamoglua na tim izborima, jer je ovo prevršilo svaku mjeru!


Nije li Bošnjacima dovoljno soli na rane draga braćo Turci? Mi smo vam halalili i osnivanje genocidnog entiteta republika srpska 4. septembra 1995. godine, u rezidenciji američkog ambasadora u Ankari, Marka Grosmana i govorili da to nema veze s vama, ali očito ima!

redakcija

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

MUNAFIK

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x