Zašto gladni leopard nije pojeo psa kada mu je bio na dohvat ruke?

Podijelite ovaj članak:

Ova fotografija uslikana je na odmaralištu u blizini svetilišta Kombaru u Karnataki, u Indiji.

Leopard je jurio psa. Pas je ušao u toalet kroz prozor. Toalet je bio zatvoren od spolja. Leopard je ušao za psom kroz prozor toaleta, i obojica su se zaglavila u toaletu. Kada je pas ugledao leoparda, uspaničio se i tiho seo u jedan ugao. Nije se usudio ni da laje.

Iako je leopard bio gladan i jurio psa, nije ga pojeo. Mogao je da ubije psa u jednom skoku i tako utoli glad ali nije to uradio.

Dvije životinje bile su zajedno u različitim uglovima skoro dvanaest sati. Tokom ovih dvanaest sati, leopard je takođe bio tih. Šumsko odjeljenje se usredotočilo se na leoparda i uhvatilo ga pomoću strelice za uspavljivanje.

Postavilo se pitanje zašto gladni leopard nije pojeo psa kada mu je bio na dohvat ruke?

Prema riječima istraživača divljih životinja, divlje životinje su vrlo osjetljive na svoju slobodu. Čim shvate da im je sloboda oduzeta, mogu osetiti duboku tugu, toliku da mogu zaboraviti na svoju glad. Njihova prirodna motivacija da hrane želudac počinje da nestaje.

Sloboda i sreća su povezani. Sloboda da mislimo, djelujemo i živimo na način koji želimo, prenosi FB stranica Zanimljivo.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks! https://www.binance.com/pt-PT/register?ref=GJY4VW8W

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x