Zašto je Bošnjačka stranka ostala u Vladi Crne Gore?

Podijelite ovaj članak:

 

 

 

 

 

 

Padom režima u Crnoj Gori, kako ga je nazvao sadašnji premijer Vlade u tehničkom mandatu Crne Gore i predsjednik pokreta URA Dritan Abazović, došlo je do kulminacije u političkom životu naših komšija. U sastavu trenutne manjiske Vlade CG su i dva ministra iz Bošnjačke stranke (BS). Ministarstvo kapitalnih investicija vodi Ervin Ibrahimović a ministarstvo rada i socijalnog staranja Admir Adrović. 

Ministar u Vladi i predsjednik BS Ervin Ibrahimovićović navodi da su ostali u Vladi bez obzira što je njihova stranka glasala za njeno nepovjerenje. Razloge za takvo djelovanje pronalazi u odgovornom odnosu prema građanima i zbog toga što ministri iz BS vode važne resore za državu.  

Važan aspekat ostanka u Vladi je i to što su u prilici da učetvuju u kreiranju budžeta za 2023. što će značajno pomoći razvoj opština gdje žive Bošnjaci. 

“Našim aktivnim učešćem u procesu kreiranja kapitalnog budžeta za 2023. godinu, opštine na sjeveru će biti u prilici da realizuju značajne kapitalne projekte. Takođe, svi oni projekti koji su bili zaustavljeni u prethodne dvije godine, poput skijališta na Štedimu, biće nastavljeni. Ovo su dominantni razlozi zbog čega je BS dio Vlade koja je u tehničkom mandatu. Sve ostalo što se čuje u javnosti, plod je raznih manipulacija, koje su usmjerene prema politici i rukovodstvu BS”, naveo je Ibrahimović. 

Bez obzira što 75% građana CG želi u EU navodi da se država nalazi u političkoj, institucionalnoj i krizi nepostojanja dijaloga između vlasti i opozicije. Ibrahimović zaključuje da izlaz iz ove situacije vidi u dogovoru za izbor sudija Ustavnog suda. Prema njegovim riječima najbolji kandidati ali i oni iz reda manjinskih naroda trebaju biti izabrani u ovo tijelo kako to propisuje i Ustav.  

Izvor: gradski.me 

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

I may need your help. I tried many ways but couldn't solve it, but after reading your article, I think you have a way to help me. I'm looking forward for your reply. Thanks.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x