Zašto “Neće đavo na muslimana i šiptara”?

Podijelite ovaj članak:

Imao sam u nekad davno, dok sam živio u Sloveniji, dobrog prijatelja Srbina, koji je jedne prilike razvađao dvojicu kavgadžija, pa ga jedan od njih odgurnuo tako jako da je pao i teško se ozlijedio.
Borba za njegov život je trajala oko dvije sedmice i podnio sam velik teret te borbe, učinio šta god sam mogao, ali je prijatelj umro. Prvi put sam tad prisustvovao pravoslavnoj saharni, čuo narikače i pratio obred, ali mi je nešto ostalo u posebnom sjećanju. Sve do agresije na BiH, a kasnije i Kosovo, smijao sam se tome, ali mi od tad pa ni dan danas to više nije smiješno.
Naime, dok sam stajao sa rodbinom preminulog prijatelja, koja je znala za naše veliko prijateljstvo i koliko sam se trudio da ga spasim, te mi zato iskazivala veliko poštovanje, prišla je jedna od narikača i obraćajući se njegovom bratu započela naricati:

  • Ajjjj Tomoooo, zla, ajjj belaja. Neće đavo na muslimana i šiptara, Bog ga ubio, neg’ na nas…

Brat mu pocrveni ko paprika i nekako je prekinu. Ona nije znala da sam ja Bošnjak, musliman i pozadinu priče, ali ja sad tek znam otkud tolika mržnja prema muslimanima kod tog “nebeskog naroda”! Uče ih od malena gdje god stignu. Čak eto i narikače u tuzi domaćina prizivaju da se zlo desi komšijama.


Nije me stoga nimalo iznenadila gesta Srbije u vezi sa studenticama iz Sarajeva, koje je nagradila stipendijama, smještajem i troškovima školovanja, zato što javno veličaju ratne zločince i negiraju genocid na društvenim mrežama.
I do sad je njihova omladina na svakom stadionu razvlačila transparent “Nož žica Srebrenica”, a na repertoaru svake svadbe su pjesme “Oj Pazaru novi Vukovaru, oj Sjenice nova Srebrenice”!


Te pjesme izvodi nakav Baja Knindža, koji je svoj repertoar otpjevao i na svadbi sina ratnog zločinca Vojislava Šešelja, gdje je sjedio i predsjednik Srbije Vučić, a vjerovatno i patrijarh njihov.
Zamislite kakav su tek sad vjetar u leđa dobila djeca željna muslimanske krvi? U svim normalnim državama svijeta, stipendije dobiju djeca koja se ističu u znanju, sportu, lijepom ponašanju, društvenom aktivizmu, a kod Srba je zato mjera, mržnja prema Bošnjacima, Hrvatima, Albancima, Crnogorcima, negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.
Bošnjaci su im na prvom mjestu, jer su najpitomiji i nemaju ničiju zaštitu, kao Hrvati i Crnogorci što imaju NATO ili Albanci iz Republike Kosovo, Albaniju.
Nije nikakvo čudo što se svi desničari svijeta dive Srbiji i što će jedan Breivik kad pobije 86. omladinaca u Norveškoj, među kojima je bilo mnogo muslimana uzviknuti da želi što prije sresti ratnog zločinca Radovana Karadžića!

Tako eto oni odgajaju nove koljače i ubice, a mi smo branioce naše jedine domovine doveli na prosjački štap i ostavili bez ikakvih prava. Njihova djeca ne mogu računati na stipendije za fakultet, a našu djecu učimo da “treba gledati naprijed” i da je najveći uspjeh ući u finale zadruge, big bradera, farme, zvezda granda…

A vuk na ovcu svoje pravo ima, stara je narodna mudrost!

Subscribe
Notify of

7 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Zašto “Neće đavo na muslimana i šiptara”? […]

[…] Zašto “Neće đavo na muslimana i šiptara”? […]

[…] Zašto “Neće đavo na muslimana i šiptara”? […]

[…] Zašto “Neće đavo na muslimana i šiptara”? […]

[…] original sound – jelena👸 Zašto “Neće đavo na muslimana i šiptara”? (VIDEO) Skandalozne izjave novinarke iz Beograda: Bio je genocid, ali samo nad Srbima (VIDEO) […]

Tačno je istinita stara uzrečica, niko ne laže ko Turčin, ajd da ste Turci nego vam ostala njihova laž u nasleđe, elem proveo sam na grobovima svojim 3 god uzastopno i nisam čuo ni jednu ženu da kune nekog polu turčina ili šiptara, (narikače su žene koje se plaćaju da kukaju)sam tekst ima za cilj da unizi i slaže da su Srbi vaspitavani da mrze a u stvari je kontra, sa ovakvim pričama i lažima počinjem da prezirem i shvatam da vama nema pomoći vama ne može ni Alah ni Bog pomoći, ostala vam ta silina od Turaka da ste svemogući i jaki i da vam ne može niko ništa,dobili ste preko pičke lojave, i sad da nešto pokušate nestaćete iz mrtve krvave kasabe,zlotvori i govna nacistička, Genocidaši i teroristi

Pu bre jebem ti sestru retardiranu, po sred retardirana pizde

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x