Zbog čega su to hrvatski mediji Haruna Hodžića okarakterisali kao radikala? Pročitajte šta je izjavio na tribini.

Podijelite ovaj članak:

– Treba svako dijete obučiti da se bavi streljaštvom, ističući da to treba biti “po zakonu”. Bez ikakvih ambicija da nekome prijetimo. Ali samo s jednom ambicijom, da nam se ne ponovi Gaza – rekao je Hodžić, te naveo da u lovačka udruženja treba dovesti umirovljene, razvojačene pripadnike Armije BiH, a otjerati one koji piju alkohol. Imam kćerku koja je pred udajom. Zamolio sam je pred udaju da završim papir za oružje. U njezinu djevojačku spremu ide Glock 19, pištolj”, izjavio je Harun Hodžić prilikom gostovanja na tribini kod Nezima Halilovića Muderrisa u džamiji kralja Fahda u Sarajevu.

Ove izjava je izazvala buru u hrvatskim medijima koji su Hodžića okarakterisali kao radikala, uvaženog Muderrisa kao “šefa vehabija”, a časnu Armiju Republike Bosne i Hercegovine kao zloglasnu, poznatu po zločinima nad Hrvatima.

Podsjećamo, Harun Hodžić je bio pripadnik čuvene 7. muslimanske brigade, a nakon agresije obnašao je funkciju imama u ratnoj džamiji na Igmanu. U posljednje vrijeme nije na toj funkciji. Trenutno radi na Tunelu spasa u Sarajevu.

Šta vi vidite sporno u ovim izjavama? Pišite nam u komentar.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Za dušmani je svatko radikalan tko bi branio svoju državu i čast svojih najmilijih .Kad oni brane svoju državu to je sasvim normalno i uredu pa čak kad uđu u Bosnu i Hercegovinu.Mi ne želimo biti gaza kao što ne želimo Palestinizacija naše Države .

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x