Zelenski: Obratite pažnju na Balkan. Dobijamo informacije da Rusija ima velike planove

Podijelite ovaj članak:

– Obratite pažnju na Balkan. Verujte mi, dobijamo informacije da Rusija ima velike planove. Bliski istok, a drugo odvraćanje pažnje – Balkan. Ukoliko zapadne zemlje i druge države svijeta ništa ne učine, biće ponovo eksplozija tamo – kazao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

On kaže da to nije ništa novo.

“Među državama Balkana postoji kriza i ona nije od juče. Upravo zato se tamo Rusija miješa, da bi jedna balkanska država ratovala protiv druge. Rusija je zainteresovana u odvraćanju pažnje i pomoći. Ima razlike kada ti pomažeš jednoj državi i kada tu pomoć i pažnju moraš da podijeliš između nekoliko njih”, kazao je Zelenski, dodajući:

“Između nekoliko država, nekoliko kriza, nekoliko humanitarnih izazova. Ne radi se samo o oružiju, nego i o humanitarnoj pomoći, takođe, ženama, djeci, koji su postali žrtve rata. 

On je dalje naveo i da se obrati pažnja na Moldaviju.

“Verujte mi, Rusija to isto tamo organizuje. Sada oni počinju da destabilizuju situaciju u Moldaviji. Žele da pokažu da nešto tamo nije bilio u redu sa izborima. Zbog čega? Da bi proglasili izbore nelegitimnim i skinuli proevropsku vladu. To je ono što Rusija radi”, kazao je Zelenski.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Poslušajte zelenskog upravu je nemoj te reci da niste znali salam podrška Ukrajini

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x