Želi ostati anoniman: Otplatio sve dugove svojih komšija u lokalnom marketu

Podijelite ovaj članak:

Počeo je mjesec ramazana koji za islamske vjernike podrazumijeva strogi vjerski post, ali i dane širenja ljubavi, solidarnosti i dobričinstvo.

Koliko im je sveti mjesec važan najbolje pokazaje i jedan nesvakidašnji primjer humanosti iz Bara, kada je vlasniku marketa u naselju Dobra Voda stigla neobična poruka.

“Jedan naš čovjek koji živi i radi u inostranstvu mi je pisao na Facebooku i pitao da mu pošaljem novačani iznos dugovanja onih mušterija koje kupuju kod nas, a upisuju se na recku u takozvani “tefter“. Rekao mi je da ne želi imena i prezimena, već samo novčani iznos. I sam iznenađen ovim zahtjevom, poslao sam mu iznos a novac je poslije dva minuta uplaćen. Rekao mi je da zapalim tu svesku dužnika i ja sam to učinio”, rekao je za RINU vlasnik marketa Cobra iz Bara Edo Murić, prenose mediji u Crnoj Gori.

Ovaj humani čovjek čiji identitet je poznat vlasniku marketa, pomogao je mušterijama svih vjera i nacija koje su kupovale na ‘recku’ u ovom marketu.

“Ljudi kojima je obrisan dug prvo nisu vjerovali, bili su baš iznenađeni, a zatim i jako srećni. Jer, dosta njih teže živi, pa im je dobro djelo ovog donatora bilo od velikog značaja”, dodaje Edo.

Ovo dobro i neobično djelo sa oduševljenjem se prepričava među građanima Bara.

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Želi ostati anoniman: Otplatio sve dugove svojih komšija u lokalnom marketu Post Views: 18 […]

[…] Želi ostati anoniman: Otplatio sve dugove svojih komšija u lokalnom marketu […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x