Znate li koja je država najveći prijatelj BiH na svijetu?

Podijelite ovaj članak:

U vremenu opštih neprijateljstava, svakog prema svakom, nemjerljivo mnogo je važno imati prijatelja kakvog Bosna i Hercegovina ima u Sloveniji. Taj odnos je bio malo poremetio desničar Janez Janša, ali je zato izgubio izbore.

Slovenija je mala zemlja, hrabrih, urednih i čestitih ljudi, koji hrabro prkose “novom svjetskom poretku”, gdje vlada zakon jačeg. Glas Slovenije se čuje u Ujedinjenim nacijama, kad treba stati u odbranu Palestine, kad treba glasati za Deklaraciju o genocidu u Srebrenici itd.

Šefica diplomatije Slovenije, Tanja Fajon, je prije nekoliko dana, kao jedna od rijetkih visokih evropskih dužnosnika otišla na Zapadnu obalu Palestine, i osudila izgradnju jevrejskih naselja na Palestinskoj zemlji, za razliku od onih koji se utrkuju dati podršku i oružje Izraelu za nastavak genocida.

Fotografije sa mreže X, Tanja Fajon

Na izborima za EU Parlament, koji će biti održani 09. juna, nalazi se i ime uglednog aktiviste porijeklom iz BiH, informatičara po struci, gospodina Fahira Gutića, koji može uz podršku svojih sunarodnjaka biti glas BiH u EU! Gospodin Gutić je ljevičar, predstavnik političke opcije koja će voditi grčevitu borbu protiv narastajućeg ekstremizma, iz poštovanja prema njemu i gospođi Fajon, nećemo ovom ekstremizmu dati vjerski predznak, ali zna se ko su najveći ekstremisti u EU.

Prilika je ovo kakva se ne smije propustiti, jer se ne događa često da ovako kvalitetni kandidati budu na listi, a koliko bi bilo važno da imamo ovakvog političara u toj instituciji nema smisla ni objašnjavati.

Bošnjaci sa adresom u Sloveniji pamet u glavu i olovku u džep. Neka vaš izbor bude Fahir Gutić i njegova politička opcija!

Muhamed Mahmutović, književnik i novinar

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Potpuno pogresno razumijevanje svijeta.Naime, ne radi se o “prijateljstvu”, Slovenije, nego o principijelnosti, tj. u postovanju internacionalnih zakona. Zato slovenija uvijek stoji uz one koji su u pravu, a protiv agresora i siledzija.

Pogresno i sto se tice pojma “novi svjetski poredak”. Taj posjam je uveo Predsjednik George Bush, stariji, kada se raspao Varsavski pakt. Novi svjetski poredak znaci postovanje internacionalnih zakona. Naime, do tada se nisu postovali Internacionalni zakoni jer ni jedan blok nije mogao biti natjeran da ih postuje, kada bi bio neki blokivski interes u pitanju. Sa raspadom Varsvaskog bloka i SSSR-a, i demokratizacijom Rusije, Bush je poceo insistirati da se postuju Intrancionalni zakaoni. Samo zato su npr. Rusija, Kina, Engleska, Francuska, istorijski prijatelji i saveznici Srbije, priznnali Republiku BiH. Priznali su nas jer smo po zakonima svijate imali pravo na to, a ne zato sto su oni vise volili Bosnjake, od Srba i Hrvata. Dakle, svojom podrskom Rezoluciji za genocid u Srebrenici, i svojom podrskom Palestini, Slovenci jacaju novi svjestski poredak, a to je vladavina prava u svijetu. Na zalost, sada je vladavina internacionalnog prava u svijetu ugrozena nevjerovatnom snagom izraelskih lobija u zemljama zapada, tako da se zakoni svijeta ne postuju kada je Izrael u pitanju.

Sve sam ja to opisao u detalje u mojoj knjzi “Rat u BiH”, koja se u svijetu veoma dobro prodaje, na svim knjizrama pocev od Amazona, dok je u Bosni oduvjek bila zabranjena, jer je u toj knjizi opisano i kako je Alija uspijevao da dogovorima sa Sbima i Hrvatima zaobilazi internacionalno pravo, i ukine upravo priznatu Republiku BiH, da bi osnovao Republiku srpsku.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x