Zukorlić: I Bošnjaci žele zajednicu bošnjačkih opština

Podijelite ovaj članak:

Lider Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić rekao je večeras u parlamentu da mu je dio političkih predstavnika Bošnjaka na Kosovu prenio da imaju namjeru da pokrenu inicijativu o zajednici bošnjačkih opština, kako bi se, kako je naveo, čuo i njihov glas.

Zukorić je rekao da stalno sluša kako Albanci žele drugu državu na Balkanu, ZSO, upitavši šta dobijaju kosovski Bošnjaci, u čije ime govori, prenosi Kosovo online.

Prema njegovim riječima, Bošnjaci u Sredačkoj župi, kod Prizrena, nisu ostvarili pravo da imaju potpredsjednika opštine, niti da imaju 10 posto zaposlenih u ustanovama, a naveo je i da je Mamuša, sa 5.000 stanovnika naseljena Turcima, dobila 2008. godine status opštine, pa pita zašto status opštine nema i Sredačka župa ili Gora.

– Razgovarao sam sa političkim rukovodstvom Bošnjaka na tom području, i kazali su mi, dio njih, da imaju namjeru da pokrenu inicijativu o zajednici bošnjačkih opština, da se i njihov glas čuje – rekao je Zukorlić.

Poručio je da mir nema alternativu, i da bez mira nema sreće, zbog čega će njegov poslanički klub pružiti maksimalnu podršku na putu stabilizacije odnosa na Balkanu.

– Ovaj klub vam daje podršu u stabilizaciji odnosa Beograda i Prištine, i nadamo se i vjerujemo da će doći dan kada će biti moguće pomirenje među narodima na Balkanu, pa i među Srbima i Albancima, na temeljima pravde – rekao je Zukorlić i dodao da podržava eurointegracije Srbije.

Source.ba

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Zukorlić: I Bošnjaci žele zajednicu bošnjačkih opština […]

[…] Zukorlić: I Bošnjaci žele zajednicu bošnjačkih opština Post Views: 285 # muftija […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x