Akademik Muhić objavio prepisku i razotkrio Kurtćehajićevu podvalu.

“Face TV je zvala akademika Muhića da organizuju naš duel face ti face na temu bošnjaštva i bosanstva. Ne javlja im se a ne odgovara im ni na poruke. Sad sam mu i ja poslao poruku i vidim seen što znači da je pročitao. Ja te javno izazivam na duel face to face da se suočimo po pitanju naših ideja a ako odbiješ objavit ću da ne smiješ. Armija tvojih obožavatelja taj duel bi dočekala kao ozebli sunce. Ako si siguran u svoju sioeriornost nakon te emisije bacićeš i mene i moje ideje o bosanstvu na smetljište historije. Također bih zamolio njegove prijatelje koji ne sumnjaju u Muhićev kapacitet da ga nagovore da prihvati tv duel”, poručio je Suad Kurtćehajić akademiku Feridu Muhiću putem društvenih mreža.

Podsjećamo, Muhić i Kurtćehajić su došli u sukob nakon što je Kurtćehajić započeo retoriku o tome da Bošnjaci nisu Bošnjaci, već Bosanci. Akademik Muhić je argumentovano, naučno i činjenično upozorio na opasnost te priče za sam bošnjački narod, što je izazvalo Kurtćehajića na raspravu, a posljednja u nizu jeste objava gore napisana.

Muhić je potom priložio poruku koju je poslao televiziji koja ga je pozvala na tzv. duel, čime je zatvorio usta Kurtćehajiću.

“Smiješni, razmetljivi izazov na TV duel koji mi je uputio Suad Kurtćehajić, uz još smiješniju prijetnju da će objaviti kako sam ga se uplašio ako taj izazov ne prihvatim, uključio je i jednu neistinu: Da nisam odgovorio na pozive urednika Face TV.
Prilažem screenshot mog odgovora uredniku Face TV, kao dokaz da je i ta njegova tvrdnja kleveta i šuplja priča kao sve što je do sada rekao protiv Bošnjaka.
Ujedno, ovo je obrazloženje zašto svaku dalju diskusiju s njim na ovu temu definitivno prekidam”, napisao je akademik Muhić u priložen printscreen poruke.

“Poštovani, vidim da ste me zvali, jučerašnja poruka se nekako sama zagubila. Ja sam energično protiv same debate, davanja publiciteta ovom pokušaju da se iz vrlo sumnjivih motiva, bez bilo kakvih argumenata derogira najvažnija odluka u novijoj historiji Bošnjaka sa nesagledivim negativnim posljedicama. Učešće u TV debati na ovu temu apsolutno mi je neprihvatljivo”, napisao je Muhić u poruci upućenoj osoblju Face televizije.

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Obojica nemaju pojma ko su im preci bili i pričaju kao ZBB-Zatucana Blesava Budala, a preci su im BOSNJANI a ne BOŠNJACI, tako su se zvali oni koji su živjeli u Bosni nekad, BOSNJANI.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x