Amela Selimović nakon 26 godina rada u međunarodnom sektoru pokreće vlastiti brend

„Revêr je tek osnovani modni brend iza kojeg stoji jedan veliki san, što mu i samo ime govori, jer „revêr“ na francuskom znači „sanjati“. Svoj san sam zvanično predstavila svijetu u junu ove godine, dok su osnivačke i logističke aktivnosti pokrenute nekoliko mjeseci prije”, kaže za naš portal osnivačica pomenutog brenda Amela Selimović.

Četiri žene: Amela kao osnivačica i vlasnica, dvije krojačice i jedan model, za kojeg kažu da je zaštitni znak ove radionice, u Sarajevu i Hrasnici izrađuju odjevne komade koji bi rame uz rame mogli stajati sa francuskim brendovima.

Mostarka Tea Antunović izrađuje nakit i za Venecijanski film festival

 

“Sama ideja se dugo vrtjela u glavi, i konačno je osvještena na ljeto prošle godine kada sam nakon dvadeset i šest godina provedenih u međunarodnom sektoru, odlučila napraviti potpuni zaokret, i konačno početi raditi nešto što će me ispunjavati i činiti sretnom. Kako sam imala želju da novi profesionalni život započnem izradom egzotičnih kimona, logičan korak je bio pokrenuti „revêr“ na ljeto. Iako smo sad u fazi predstavljanja zimske kolekcije, kimono ostaje okosnica našeg brenda, pa nas iz tog razloga možete pronaći na Instagramu pod „revêr_kimono“. Tu možete pogledati sve trenutno dostupne modele, kao i kontaktirati nas za sve dodatne informacije. , kaže osnivačica na samom početku našeg razgovora.

Naravno, kao i svaki početak, tako i ovaj je imao svojih izazova:

“Uz neke tipične prepreke koje poduzetništvo nosi sa sobom, najveću glavobolju nam zadaje nabavka materijala, budući da nam je kvalitet  prvenstveni cilj, a nakon njega orginalnost. Obzirom da je kod nas izbor prilično ograničen i u pogledu kvaliteta i dezena, dok su ciijene dosta visoke, tako da sam se morala snalaziti, i zahvaljujući ličnim kontaktima, odgovarajuće materijale uglavnom nabavljam u susjedstvu. Cjelokupnu ljetnu kolekciju, koja je trenutno na sniženju, smo radili od čiste viskoze, u pažljivo probranim dezenima i sa karakterističnim reverom, što će i ostati naš zaštitni znak na budućim modelima”, objašnjava nam.

Pokazujući nam modele iz ljetne kolekcije, objašnjava:

“Pod svaku cijenu želim izbjeći masovnu proizvodnju i sveprisutnost odjevnih komada koji liče jedan na drugi, pa je i brend zamišljen da privuče upravo takav profil publike. „revêr“ je ispirisan svim mojim sestrama koje uživaju u ispitivanju svoje unutrašnje ljepote i duhovnosti, koje uživaju u dobroj muzici i hrani, izlascima uz čašu vina, a može i bez njega, inspirativnim knjigama i razgovorima. Svima njima ga posvećujem, i znam da će uživati u njemu, baš kao što uživam i ja.”, ponosno ističe Amela.

Pandemija i nemogućnost pronalaska posla u struci kao prilika za pokretanje biznisa

 

“Moja vizija je dizajniranje i izrada modnog proizvoda visokog kvaliteta, sašivenog isključivo od prirodnih materijala, uz vrhunsku izvedbu, ali uz dozu unikatnosti, kako bi se svaka od nas pronašla u njima i istovremeno osjećala odlično. Stvaranje brenda za žene je krajnje inspirativno, jer sve je moguće kad žene podržavaju jedne druge. Vi koje uživate u proizvodima poduzetnica stvorenih samo za vas, kao i mi koje ih stvaramo, u tom procesu simbioze samo postajemo još snažnije, a to bi trebalo da bude i krajnji cilj ženskog poduzetništva. Želja mi je uspjeh graditi polako, surađujući sa ženama koje će prepoznati moju inspiraciju i energiju, a upravo ta energija je najvažnija u cijelom ovom procesu. Unaprijed se radujem svim postignućima, a znam da će ih biti puno, kao i izazovima i padovima koji su neminovni u poduzetništvu, jer su za mene samo lekcije i prilike za dodatni rast”, ističe.

Ovaj tim od četiri žene vrijedno radi na zimskoj kolekciji:

“Izmaštale smo raskošne haljine od pamuka u kojma ćete se osjećati i predivno i udobno cijeli dan, kao i pomalo zapostavljene tregeršluse, koje radimo od različitih štofova sa podstavom od vrhunske viskoze ili satena, uz puno detalja koji će svaki model činiti unikatnim, od dugmića, čipki, tila, resica, skaja. Sve ćemo postepeno predstavljati na našoj Instagram stranici., a neke od modela možete pogledati i u našoj galeriji.”, zaključujemo naš razgovor.

 

Razgovarala: Azra Mahmutović

Foto: Privatni arhiv

 

 

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Amela Selimović nakon 26 godina rada u međunarodnom sektoru pokreće vlastiti brend […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x