Bursać: Malo je Crkvi Srbije vaših 600 hiljada eura!

Podijelite ovaj članak:

Malo je to za organizaciju oslobođenju plaćanja poreza i ostalih ovozemaljskih tričarija koja djeluje kao srpsko-rusko desantno oružje i oruđe na terenu. Što je 600 hiljada eura za jednu vjersku organizaciju iz druge zemlje, koja sve u šesnaest vrši aktivnu asimilaciju i preumljenje crnogorskog naroda? Ništa! Koliko crno ispod nokata!“

Vijest glasi da je Ministarstvo pravde Crne Gore prošle godine isplatilo čak 610.581 eura vjerskim zajednicama, od čega je ubjedljiva većina sredstava pripala Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Naime, toj vjerskoj organizaciji pripalo je 584.644 eura, kako pišu mediji.

A ja kažem, malo je to za takvu propagandno-ratnu mašineriju, koja je uspjela izvesti klerikalnu kontrarevoluciju u Crnoj Gori, koja je uspjela sastaviti prvo apostolsku, pa onda Dritanovu postapostolsku vladu i koja je na koncu jednog od apostola uz pomoć države Srbije i srpsko-ruskog sveta postavila na mjesto predsjednika. Posao je to!

Malo je to za organizaciju oslobođenju plaćanja poreza i ostalih ovozemaljskih tričarija koja djeluje kao srpsko-rusko desantno oružje i oruđe na terenu. I bukvalno i u prenesenom značenju. Sjetite se helikopterskog ustoličenja Joanikija sa srbijanskim sekjuritijima u uniformama, pa se onda sjetite nekretnina, koje obrće, kupuje i prodaje ova organizacija. Posao je to golemi, kažem vam, dobri ljudi.

A što je 600 hiljada eura od strane navodno sekularne vlasti Crne Gore, za jednu vjersku organizaciju iz druge zemlje, koja sve u šesnaest vrši aktivnu asimilaciju i preumljenje crnogorskog naroda? Ništa! Koliko crno ispod nokata! Koliko i kapice na gumama novih crkvenih SUV-u, koji su oficijelna prevozna sredstva mantijaša. Ili što reče čovjek na tviteru, kad date Crkvi Srbije 600 hiljada eura, to vam je kao da ste častili Bata Carevića sa 100 eura. Ništa. Bruka. Sramota. Malo jada.

Pa bih ja savjetovao nakon svih uspjeha Crkve Srbije da se hitno napravi kakva SOS linija za pomoć ovoj organizaciji, da se ne bruka Dritan Tehnički Mandatar u Ostaci, otimajući od naroda mrvice, kad narod može sam oteti od sebe i bez poreza uplatiti mitropolijama preko mobilnog telefona koliko hoće. I siguran sam da bi onda iznos bio milonski, a ne ova brukica od pišljivih 600 hiljada. Šta je to, tri bolja džipa ili manje.

Ili možda da se digne kakva zajam, kredit, pa da se Crkvi direktno podijeli keš, jer najbolje ona zna što će sa novcima. Nije kulturno da svjetina zabada nos u svoja pare koje idu u Crkvu.

Nego, što ste vi htjeli naaarode, negrađanski ili bivšegrađanski? Da država dijeli vaše pare, šta znam školama? Jeste li htjeli da se možda podiže nova osnovna škola u na mjestu srušene “ Vladimir Nazor“ koja se nalazi u naselju Ibričevina u Podgorici? Čuj to? Šta će vam škola? Neka se djeca malo muče, neka pješače, neka mijenjaju škole kao digitalne izbjeglice u 21. vijeku. Neka se čeliče, ne moraju ići baš u školu u svom naselju. Imaće vremena kad i za školovanje, ali Crkva, e to je drugo, to treba nagraditi i finansirati.

Samo opet kažem, bruka je i sramota ovih 600 hiljada eura.

A još je veća sramota, kako čitam, što je srpska vlada, čuj mene srpska, što je crnogorska vlada podijelila novce nekim ustašama, Milogorcima, mudžahedinima.

Tako piše u izvještaju, da je Islamska zajednica dobila 10.187 eura, Crnogorska pravoslavna crkva 5.389 eura, Jevrejska zajednica 6.160, a Eparhija podgoričko-dukljanskoj Pravoslavne crkve Crne Gore 4.200.

E čuj to, muslimanima i džamijama 10 hiljada eura?! Pa nije džaba onaj pop u Rožajama oslikavao zidove crkve i prikazivao muslimane-Bošnjake kao koljače i zlotvore, da bi im bi sad vi dali 10 hiljada eura. O crnogorskim ustašama-Milogorcima neću niti da pišem.

Ali, raduj se srpski rode!

Osvježilo je i po dubini! Sad će s potpunim preobražajem građanske Crne Gore u Južnu Republiku Srpsku da zaživi i puno crkveno doniranje, a ne kao prošle godine ova sramota. Pa se tako mogu se očekivati milionski iznosi za Crkvu Srbije, ali se ne mora očekivati da neko prikaže koliko je država tačno dala narodnog novca crkvi.

I šta vas ima biti briga đe idu vaše pare?!

Glasali ste, birali ste, poklonili ste povjerenje onima koji će za vas, vaše pare rasporediti onima kojima trebaju. Nekima po zasluzi, a nekima po direktivi. Kao i uvijek rekao bi mudrac.

I kako reče jedan čovjek, što se čudite, novac je podijeljen tačno prema uticaju, moći, veličini organizacije i brojnom stanju vjernika. Onda dogodine po nužnom zakonu asimilacije ne očekujete ništa manje do li 99 odsto darivanja Crkvi Srbije.

Milo je otišao u političku penziju, vrijeme je da se počne jesti zlatnim, osvješalim kašikama i da se umjesto mrskog 21. vijeka krene u obećano srednjovjekovlje.

Aksios!

Malo je ovo! Malo!

Dragan Bursać/CDM

Subscribe
Notify of

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x