Formiran predmet protiv sutkinje Lejle Numanović koja je odbila da odredi mjere zabrane prilaska ubijenoj Nizami Hećimović

Podijelite ovaj članak:

Odjeljenje disciplinskog tužioca VSTS-a BiH formirao je predmet protiv sudije Lejle Numanović iz Gradačca koja je odbila da odredi mjere zabrane prilaska ubijenoj Nizami Hećimović, a po prijedlogu policijske uprave Gradačac, saznaje N1.

Kako se navodi, odjeljenje će istragom utvrditi relevantne činjenice predmeta, kako bi se ispitali navodi o povredi službene dužnosti sudije u postupku donošenja odluke.

Podsjećamo, Nermin Sulejmanović brutalno u petak likvidirao svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović te ubio još dvije osobe, tri ranio, a potom izvršio samoubistvo.

Kako se saznalo, samo četiri dana prije ubistva sudija Opštinskog suda u Gradačcu Lejla Numanović je donijela rješenje kojim je odbila prijedlog Policijske uprave Gradačac da se Nerminu Sulejmanoviću izreknu mjere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi.

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Formiran predmet protiv sutkinje Lejle Numanović koja je odbila da odredi mjere zabrane prilaska ub… […]

[…] Formiran predmet protiv sutkinje Lejle Numanović koja je odbila da odredi mjere zabrane prilaska ub… Post Views: 4 Podijelite ovaj članak: […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x