Sutkinja Numanović nije ni obraćala posebnu pažnju na Nizaminu prijavu, kopirala rješenje nekog drugog slučaja, ni ime nije promijenila

Podijelite ovaj članak:

Nizame Hećimović nema više. Za nju je prekasno. Međutim, ono što je prethodilo ubistvu, kojeg je počinio Nermin Sulejmanović zasigurno mora biti opomena i primjer kako pravosuđe ne smije raditi.

Naime, samo četiri dana prije ubistva sudija Općinskog suda u Gradačcu Lejla Numanović je donijela rješenje kojim je odbila prijedlog Policijske uprave Gradačac da se Sulejmanoviću izreknu mjere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi.

Koliko je pažnje i vremena posvetila ovom slučaju ilustruje i dio obrazloženja u rješenju. Portal Istraga.ba je objavio fotografiju obrazloženja na kojoj se očigledno vidi da je rješenje, ili barem jedan njegov dio, napisan tako da je iskopiran dio rješenja drugoj osobi. Naime, u dijelu rješenja odjednom se, ničim izazvano, pojavljuje ime čovjeka koji se zove Muharem Ćelosmanović. Da se radi o slučaju prijave Nizame Hećimović, dokazuje i pojavljivanje njenog imena u obrazloženju.

Ostaje utisak da se sudija Numanović, koja je, da sve bude gore, i sama žena, barem malo pozabavila predmetom, što joj je uostalom i posao za koji je plaćena, tragedija je možda mogla biti izbjegnuta.

image
Subscribe
Notify of

3 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Zbog propusta drzave policije i lose zastite ugrozenih kao sto je moja mama bila zene umiru a niko ih ne stiti. Nije moja mama prva a ni zadnja moja mama u 43 godini nakon sigurne kuce i svih ustanova koje je nisu zastitle oduzela je sebi zivot jer vise nije mogla trpit da je neko udara glavu razbija i da nas 3 kcerke to sve gledamo . Zao mi je i ove zene ali za mene nije kriv ni moj otac koji je maltletiro vec drzava koja je nije zastitila vec je dovodila na razgovore s njim da je.pomire i da se rijese slucaja ! Sve ovo ima i u policiji zavedeno tako da se ne plasim nicega samo govorim istinu ! Moja mama je imala 43 g kad mi je najvise trebala izgubila sam je i vise nevjerujem da me iko moze zastiti osim sama sebe . Zene bjezite glavom bez obzira nestanute isparite se nedopustite da vas udaraju a ni slucajno ne dizite ruku na sebe jer postoji neko ko vas voli i treba!Mir je najvazniji jer kad je mama zdrava i dobro i djete ce bit!

[…] Sutkinja Numanović nije ni obraćala posebnu pažnju na Nizaminu prijavu, kopirala rješenje nekog … […]

[…] Sutkinja Numanović nije ni obraćala posebnu pažnju na Nizaminu prijavu, kopirala rješenje nekog … Nesretna Nizama je živjela u nadi: Beba će učiniti ljubav jačom, a dom sretnijim – bila je to njena posljednja objava Post Views: 3.657 Podijelite ovaj članak: […]

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x