Sutkinja Numanović nije ni obraćala posebnu pažnju na Nizaminu prijavu, kopirala rješenje nekog drugog slučaja, ni ime nije promijenila

Nizame Hećimović nema više. Za nju je prekasno. Međutim, ono što je prethodilo ubistvu, kojeg je počinio Nermin Sulejmanović zasigurno mora biti opomena i primjer kako pravosuđe ne smije raditi.

Naime, samo četiri dana prije ubistva sudija Općinskog suda u Gradačcu Lejla Numanović je donijela rješenje kojim je odbila prijedlog Policijske uprave Gradačac da se Sulejmanoviću izreknu mjere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi.

Koliko je pažnje i vremena posvetila ovom slučaju ilustruje i dio obrazloženja u rješenju. Portal Istraga.ba je objavio fotografiju obrazloženja na kojoj se očigledno vidi da je rješenje, ili barem jedan njegov dio, napisan tako da je iskopiran dio rješenja drugoj osobi. Naime, u dijelu rješenja odjednom se, ničim izazvano, pojavljuje ime čovjeka koji se zove Muharem Ćelosmanović. Da se radi o slučaju prijave Nizame Hećimović, dokazuje i pojavljivanje njenog imena u obrazloženju.

Ostaje utisak da se sudija Numanović, koja je, da sve bude gore, i sama žena, barem malo pozabavila predmetom, što joj je uostalom i posao za koji je plaćena, tragedija je možda mogla biti izbjegnuta.

image
Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

3 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Zbog propusta drzave policije i lose zastite ugrozenih kao sto je moja mama bila zene umiru a niko ih ne stiti. Nije moja mama prva a ni zadnja moja mama u 43 godini nakon sigurne kuce i svih ustanova koje je nisu zastitle oduzela je sebi zivot jer vise nije mogla trpit da je neko udara glavu razbija i da nas 3 kcerke to sve gledamo . Zao mi je i ove zene ali za mene nije kriv ni moj otac koji je maltletiro vec drzava koja je nije zastitila vec je dovodila na razgovore s njim da je.pomire i da se rijese slucaja ! Sve ovo ima i u policiji zavedeno tako da se ne plasim nicega samo govorim istinu ! Moja mama je imala 43 g kad mi je najvise trebala izgubila sam je i vise nevjerujem da me iko moze zastiti osim sama sebe . Zene bjezite glavom bez obzira nestanute isparite se nedopustite da vas udaraju a ni slucajno ne dizite ruku na sebe jer postoji neko ko vas voli i treba!Mir je najvazniji jer kad je mama zdrava i dobro i djete ce bit!

[…] Sutkinja Numanović nije ni obraćala posebnu pažnju na Nizaminu prijavu, kopirala rješenje nekog … […]

[…] Sutkinja Numanović nije ni obraćala posebnu pažnju na Nizaminu prijavu, kopirala rješenje nekog … Nesretna Nizama je živjela u nadi: Beba će učiniti ljubav jačom, a dom sretnijim – bila je to njena posljednja objava Post Views: 3.657 Podijelite ovaj članak: […]

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x