Generali časne Armije RBiH poručuju: Nešiću i njegovim šefovima smetaju svi koji vole ovu zemlju i koji se ne plaše to javno reći.

Podijelite ovaj članak:

Udruženje generala Bosne i Hercegovine reagovalo je na, kako su naveli, prizemne izjave ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića i priloge RTRS-a u kojim na najbrutalniji način vrijeđaju člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića i pripadnike časne Armije Republike BiH.

– Već par dana pratimo istupe ministra sigurnosti u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine i režimskih medija iz manjeg bh. entiteta, vezano za susret člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića i penzionisanog generala Atifa Dudakovića. Da je taj lik (Nešić) neka moralna osoba ili osoba sa dignitetom čije je mišljenje mjerodavno oglasili bismo se odmah. Ovako smo bili u dilemi, jer je sa tim opskurnim likom teško razmijeniti realne činjenice i racionalne pokazatelje. Međutim, s obzirom na to da je on, kao i pomenuti nazovi mediji, prešao sve granice pristojnosti moramo se oglasiti, radi javnosti u Bosni i Hercegovini, sa istinom i pravnim činjenicama utvrđenim od relevantnih pravosudnih institucija – naveli su iz Udruženja.

Ističu kako je prva i osnovna da je general Dudaković komandovao jedinicama jedine legitimne vojne formacije u Republici Bosni i Hercegovini, a da je Nešićev idol “na kojeg su ponosne Vulinove studentice” osuđen za ratne zločine i genocid nad nedužnim civilima, a sada nakon višegodišnjeg sakrivanja “generalčina” doživotno boravi u jednom od evropskih kazamata.

– General Dudaković je časno i hrabro prihvatio optužnicu od Tužilaštva i Suda BiH, te se s njom bori istinom i pravnim sredstvima uzdignuta čela, ponosan da se sa 5. korpusom Armije RBiH herojski borio protiv agresije na svoju domovinu. Dalje, dr. Bećirović je nesumnjivi patriota koji ne želi i neće da poklekne pred rušilačkim naletima mrzitelja Bosne i Hercegovine, i kao takav im smeta. Doduše, Nešiću i njegovim šefovima smetaju svi koji vole ovu zemlju i koji se ne plaše to javno reći.

Posebno im smeta što Bećirović u svakoj prilici naglasi da ćemo svim snagama braniti državu i nikada više dozvoliti da se ponove klanja i silovanja nedužnih, kao što su radili u devedesetim. Mi kao generali, prostekli iz časne Armije RBiH, Vojske FBiH i OSBiH, pružamo punu podršku članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisu Bećiroviću, u svim aktivnostima na odbrani suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nezavisnosti države Bosne i Hercegovine i u punom kapacitetu stojimo iza njega – istakli su u saopćenju.

Podsjećaju Nešića da u pravu postoji presumpcija nevinosti i da nikako on nije taj koji će tumačiti niti optužnicu niti dokaze.

Jer, kako njegov gazda falsifikuje snimke neki dan u Prijedoru, tako i on tumači dijelove snimaka koji su navodni dokazi u procesu generalu Dudakoviću. Poručujemo svima da mi, kao i svi iskreni Bosanci i Hercegovci, budno pratimo sva događanja i igre oko naše domovine sa porukom da nikada nećemo dozvoliti urušavanje države Bosne i Hercegovine, njene samostalnosti, nezavisnosti i međunarodnog subjektiviteta, kako od njenih unutrašnjih tako i vanjskih neprijatelja – zaključili su iz Udruženja generala BiH.

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Generali časne Armije RBiH poručuju: Nešiću i njegovim šefovima smetaju svi koji vole ovu zemlj… Post Views: 2 Podijelite ovaj članak: […]

[…] Generali časne Armije RBiH poručuju: Nešiću i njegovim šefovima smetaju svi koji vole ovu zemlj… […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x