Nešić: Srećom imamo RS. Zamislite kako bi se osjećali da o nama odlučuje ovakav Bećirović i da od njega zavisimo

Podijelite ovaj članak:

– Ne znam je li za Bećirovićev sistem vrijednosti časna komanda: “Pali, pali! To je srpsko i tamo ih više nikada neće biti!”, ili je mislio na onu: “Neka pali sve redom!”, ili pod čašću smatra naređenje:”Streljaj na licu mjesta!” – kaže Nešić.

Kada takve stvari podrži najviši  funkcioner, ističe on, onda zaista postoji razlog za brigu.

– Nije normalno da mlad čovjek, 27 godina nakon rata, glorifikuje i podržava ubijanja i paljenja tuđih domova. Iza Dudakovića je ostalo do temelja spaljenih 30 sela, ubijeno 870 srpskih civila i više od 400 vojnika, i Bećirović to naziva ”čašću”. Najvažniji bošnjački funkcioner nam kaže da je časno silovati žene, nečije majke, sestre, kćerke, ubijati starce, starice i djecu. Šokiran sam, jer onaj ko to naziva ‘”čašću” da mu se, ne daj Bože ukaže šansa, bio bi spreman da to i ponovi – ističe Nešić.

Srećom, konstatuje Nešić, srpski narod ima Republiku Srpsku kao najsnažniji bedem od umobolne mržnje i namjera loših ljudi poput Bećirovića.

– Nakon ovog beščašća, shvatimo koliko je važno što imamo Republiku Srpsku. Zamislite kako bi se osjećali da o nama odlučuje ovakav Bećirović i da od njega zavisimo – naglasio je Nešić i izrazio očekivanje od stranih zvaničnika i diplomata u BiH da jasno kažu šta misle o ovakvom ponašanju bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

– U skorije vrijeme nisam čuo teže i opasnije riječi, koje su veća prijetnja stabilnosti i miru u BiH. Možda je i dobro što je Bećirović ovako javno otkrio svoju patologiju jer će sada i oni koji slušaju njegove svakodnevne mantre o Republici Srpskoj dobro razmisliti s kakvim (ne)čovjekom i zlom imaju posla’ – zaključio je Nešić.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Nešić: Srećom imamo RS. Zamislite kako bi se osjećali da o nama odlučuje ovakav Bećirović i d… […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x