Gradačac danas: Tri punoljetne osobe su ubijene, a tri ranjene. Ubica je počinio samoubistvo

Tri punoljetne osobe su ubijene iz vatrenog oružja, a tri ranjene na području Gradačca, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Osumnjičenog za ubistvo Nermina Sulejmanovića (35) iz Gradačca policijske snage locirale su na širem području Gradačca. On je počinio samoubistvo.

“Sulejmanović je iz pištolja usmrtio svoju bivšu suprugu i dva muškarca, oca i sina. Ranio je jednog policajca, te još jednog muškarca i ženu na različitim lokacijama u Gradačcu”, potvrđeno je iz Tužiteljstva Tuzlanskog kantona.

“Policijske snage su na terenu. Uviđaj će obaviti dežurni tužitelj u saradnji s istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK-a i Policije Gradačac”, saopćeno je iz Tužiteljstva.

“Policija ga je pronašla mrtvog u autu, a akcija je bila u toku”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Hajrudin Mehanović za RSE.

Potjera za osobom koja je počinila ubistva trajala je nekoliko sati. Počinitelj je u dvije objave na Instagramu objavio detalje pucnjava, ovi sadržaji su naknadno uklonjeni s društvene mreže.

Iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova potvrdili su da su uklonjeni snimci koje je počinitelj podijelio na društvenim mrežama.

“Inspektori Odsjeka za cyber kriminal Federalne uprave policije u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova, u saradnji s MUP-om Tuzlanskog kantona i uz odobrenje postupajućeg tužioca, uklonili su snimke s društvene mreže Instagram te pribavili podatke o korisničkom računu, a koji su proslijeđeni istražiteljima za cyber kriminal MUP-u Tuzlanskog kantona”, rekao je šef kabineta federalnog ministra unutrašnjih poslova Ervin Mušinović.

RSE

Podijelite ovaj članak:
Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Gradačac danas: Tri punoljetne osobe su ubijene, a tri ranjene. Ubica je počinio samoubistvo […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x