Građani bojkotuju koncert srbijanskog pjevača čiji je sin objavio sliku Ratka Mladića uz poruku: “Hvala za Srebrenicu”.

Podijelite ovaj članak:

Na društvenim mrežama osvanula je stranica pod nazivom “Bojkot koncertu Đanija u Sanskom Mostu 27.07.2023 diskoteka Carmel j”.

Pojedinci koji stoje iza navedne stranice apeliraju na građane Sanskog Mosta da bojkotuju zakazani koncert koji će se održati 27. jula u ovom gradu. Ovaj poziv na bojkot koncerta proizlazi iz nedavnih kontroverznih događaja koji su se odigrali na društvenim mrežama.

Na godišnjicu genocida u Srebrenici, sin pjevača Đanija Trajkovića, Miloš Trajković, je putem društvenih mreža objavio fotografiju ratnog zločinca Ratka Mladića uz opis “Hvala za Srebrenicu”. Ta objava izazvala je oštre reakcije i osudu javnosti, s obzirom na težinu i osjetljivost događaja koji se obilježava tog dana.

Nakon što je njegova objava postala predmet kontroverze, Miloš se kasnije istog dana oglasio putem društvenih mreža tvrdeći da nije on objavio spornu sliku i opis, već da mu je hakiran profil. Taj navod o hakiranju izazvao je dodatne spekulacije i rasprave među građanima.

Ovo je dovelo do razdora među građanima Sanskog Mosta, te su pojedinci odlučili pozvati na bojkot koncerta kao izraz neslaganja sa spornim događajima i izjavama na društvenim mrežama. Situacija je izazvala napetost i polarizaciju među lokalnim stanovništvom, a organizatori koncerta morat će se suočiti s odazivom publike na događaj, uzimajući u obzir ove događaje.

Cazin.ba

Subscribe
Notify of

4 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Građani bojkotuju koncert srbijanskog pjevača čiji je sin objavio sliku Ratka Mladića uz poruku:… Post Views: 1 Podijelite ovaj članak: […]

[…] Građani bojkotuju koncert srbijanskog pjevača čiji je sin objavio sliku Ratka Mladića uz poruku:… Post Views: 3 Podijelite ovaj članak: […]

[…] Građani bojkotuju koncert srbijanskog pjevača čiji je sin objavio sliku Ratka Mladića uz poruku:… […]

[…] Građani bojkotuju koncert srbijanskog pjevača čiji je sin objavio sliku Ratka Mladića uz poruku:… Post Views: 3 Podijelite ovaj članak: […]

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x