Hafiz Botić: Teško li se svakome ko ruku i jezik digne na one slabije od sebe, žene i djecu

Podijelite ovaj članak:

Danas, sahat prije džume, jedan čovjek je u Gradačcu ubio svoju suprugu. Ubistvo je prenosio uživo, na Instagramu. Ubio je onda još dvoje ljudi. A maloprije je digao ruku i na sebe – izvršio samoubistvo.

Duboko sam zgrožen, duboko potresen. I zabrinut za naše stanje. Vrijeme je da konačno kažemo stop nasilju svake vrste, posebno u porodici. Da kažemo, da nema tolerancije prema nasilju i nasilnicima.

Da pozovemo nadležne organe da na vrijeme čuju vapaj unesrećenih, zlostavljanih i da se poduzme nešto prije nego se ovakve strahote dese. Ako znate da neko u vašoj okolini nije dobro i prolazi svašta, nemojmo okrenuti glavu. Pokušajmo, ako ništa, popričati.Da se Allah smiluje nevinima, i da njihovim porodicama podari sabur u ovim teškim momentima.

A za sve nasilnike, evo jedne dove u ovom danu.

Teško li se svakome ko ruku i jezik digne na one slabije od sebe, žene i djecu. Allah ga ponizio na dunjaluku i ahiretu, i nikad mira ne imao, ni u kući svojoj ni pod plavim nebom, ako se ne pokaje i popravi. Amin, poručio je hafiz Nedim Botić.

Subscribe
Notify of

2 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Hafiz Botić: Teško li se svakome ko ruku i jezik digne na one slabije od sebe, žene i djecu Post Views: 2 Podijelite ovaj članak: […]

[…] Hafiz Botić: Teško li se svakome ko ruku i jezik digne na one slabije od sebe, žene i djecu Post Views: 1 Podijelite ovaj članak: […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x