Hajmo se mi prebrojiti za svaki slučaj

Podijelite ovaj članak:

Sjećate li se agonije s popisom 2013 godine, kad je prvo bilo povuci potegni hoće li biti popisa, pa šta sve treba popisati i na kraju najteže, hoće li se objaviti rezultati, jer je popis pokazao da Bošnjaka ima preko pedeset posto u državi BiH i da po svim međunarodnim zakonima i normama treba Bosna i Hercegovina biti nacionalna država Bošnjaka i ostalih koji u njoj žive.


Na tom popisu su ahmaci koji predstavljaju Bošnjake, pristali na nešto što nema ni u crtanim filmovima, a to je “entitetsko državljanstvo”. To je isto kao da bi bila rubrika za “opštinsko državljanstvo”, jer entitet ne može biti država i imati svoje državljane, to je i jezički rogobatno, ne kažem ti šta drugo!


Na tom popisu su obavještajne službe iz Udruženog zločinačkog poduhvata učinile sve da se što više Bošnjaka izjasne kao muslimani, jugosloveni, bosnaci i ostali, tako da bi bez toga broj Bošnjaka bio oko 60% procenata, ali neprijatelji BiH nisu mogli progutati knedlu, pa su udruženim snagama pokušali izbrisati barem još 200 hiljada Bošnjaka, kako bi procenat bio ispod 50%!


Da se razumjemo, Bošnjaci jesu i muslimani i bosanci, i ostali, a mogu biti i oni koji su bosanski pravoslavci ili bosanski katolici, stvar je izbora i osjećaja. Svaki čovjek ima više identiteta. Ali, ako se na popisu ne izjasniš kao Bošnjak, ti nisi politički faktor i ne možeš utjecati na uređenje tvoje domovine kroz političko djelovanje i raspodjelu pozicija u vlasti! Nije problem biti musliman u, recimo, u SAD, pa ni u EU, jer si neka vjerska skupina koja se ništa ne pita. U Parizu ima više muslimana nego u cijeloj BiH i niko ih ne dira, ali se oni ne pitaju ništa.

Zato su Bošnjaci, kao dominantno muslimani problem, jer imaju svoju državu koja bi mogla ući u EU i pitati se nešto, e to bi već mogao biti problem, zato je svima cilj da Bošnjaka bude što manje, a država da bude svačija više nego njihova!
Ovaj osvrt počeo sam pisati s namjerom da skrenem pažnju na indolentnost političara koji su zauzeli pozicije u vlasti kao Bošnjaci, a nigdje i ne spominju novi Popis stanovništva, koji bi trebao da se održi 2023 godine i koji bi pokazao da je procenat Bošnjaka u BiH još mnogo veći nego na prošlom popisu.


Na ovom popisu će se pokazati da članovi UZP koje predvodi HDZ spadaju u nacionalnu manjinu u BiH i da ih nema ni deset procenata.
Njihov kardinal Vukšić je zabrinuto prebrojavao Bošnjake u sred Vatikana i to je prošlo neopaženo, a taj novi popis će potvrditi da je itekako u pravu. I pravoslavce Dodik i Irinej prebrojavaju stalno, samo to pitanje ne smije spomenuti naš Rejsulema ili neki bošnjački političar. Samo što Vukšić nije u pravu da su Bošnjaci krivi što se njegovo stado iseljava, najveći krivac za to je hrvatska politika i hrvatski pasoš, koji su dobili svi što su se izjasnili kao Hrvati. To je bio mudar politički potez tad, kad su bili još jaki apetiti za pravljenje velike Hrvatske, ali se ispostavilo to pogubno za njih u Bosni i Hercegovini, jer su s lahkoćom nalazili posao u inostranstvu.

Slična situacija je i sa Dodikovim bosanskim pravoslavcima, koji imaju pravo na pasoš Srbije, tako su zajednički(politika Srbije i Hrvatske) mislili uništiti Bošnjake, ali je ispalo obrnuto. Bošnjaci nemaju rezrvne domovine ni pasoša i nije ima preostalo drugo nego da se bore za Bosnu i Hercegovinu i da ostaju na svom topraku.
Da je hrvatska politika pogubna za Hrvate najbolje ilustruje i podatak o broju iseljenih iz Hrvatske. Nije valjda da ih i od tamo Bošnjaci istjeruju, da su ugroženi, majorizirani i da imaju ostale nebulozne razloge zbog kojih to pravdaju u BiH!


Dakle, pitanje Popisa 2023 je pitanje svih pitanja(!), što se tiče mnogih stvari, a najvažnije pitanje Izbornog zakona i Ustava, koje UZP hoće da obavi prije toga i zabetonira etničku podjelu vlasti, po principu svakom trećina, a njima malo više da se ne osjećaju ugroženi.
Znaju oni dobro šta će popis pokazati, zato su u velikoj žurbi, a Bošnjaci i njihovi predstavnici se još uvjek bakću oko hašlama i njiva na kojima rastu.
Zato bih na kraju molio sve one koji mogu utjecati na ovo pitanje da djelujete u tom pravcu, a sve vas koji imate takve osobe u prijateljima da im ovo podijelite!


P.S. (Kad su u Prijedoru članovi UZP zauzeli sve strateške objekte i kvote, pa kopali masovne grobnice i ograđivali žicom logore, pitao sam jednog bivšeg logoraša, šta su tad radili Bošnjaci – čekali da dospiju hašlame, reče on! Eto, kako tad tako i danas).

Subscribe
Notify of

5 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Hajmo se mi prebrojiti za svaki slučaj […]

[…] Hajmo se mi prebrojiti za svaki slučaj […]

[…] Hajmo se mi prebrojiti za svaki slučaj Post Views: 22 # adel sabanovic# agresija# genocid# rs […]

[…] Hajmo se mi prebrojiti za svaki slučaj […]

Thank you for your shening. I am worried that I lack creative ideas. It is your enticle that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me? https://accounts.binance.com/en/register?ref=P9L9FQKY

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x