Iz policije demantuju sutkinju Numanović i predsjednicu Suda, priložili i dokumente

Podijelite ovaj članak:

Nakon izjave Nizame Hećimović, koju je dala 4. jula policijskoj upravi u Gradačcu, navodeći da je pretučena 3. jula oko 19.30 sati u porodičnoj kući Nermina Sulejmanovića zbog, kako je navela “neukusne hrane”, policija je izjavu proslijedila Općinskog sudu u Gradačcu, tražeći da se Sulejmanoviću izrekne zabrana uznemiravanja i uhođenja osoba izloženih nasilju te zabrana približavanja žrtvi nasilja.

U dokumentima policije, koji su u posjedu “Avaza”, zbog čega je traženo da se izreknu mjere zabrane, navodi se slijedeće: 

 – Hećimović Nizama zadobila je vidljive povrede u predjelu lica i drugih dijelova tijela, što se jasno vidjelo kod Hećimović Nizame prilikom podnošenja prijave dana 04. 07. 2023. godine oko 15:40 sati, kada je lično pristupila u PS Gradačac, a za navedene povrede nije tražila medicinsku pomoć, gdje je kod iste izazvalo osjećaj straha, ugroženosti i uznemirenosti, da bi isti dan iskoristila priliku odsustva Sulejmanović Nermina od kuće i sa svojim malodobnim djetetom napustila kuću Sulejmanović Nermina, da bi od tog momenta Sulejmanović Nermin telefonskim pozivima, prijetnjom da se vrati u njegovu kuću, vrši pritisak, kako prema Hećimović Nizami, tako i prema njenoj užoj familiji i prijateljicama.

Avaz

U zahtjeve za izricanje zaštitne mjere, policija zatim navodi da je Nizama  koristila blagodati zakona čl. 97. ZKP FBiH, da kao nevjenčana supruga ne želi davati izjavu u vezi događaja koji je prijavila iz razloga što ne želi da pogoršava nastalu situaciju sa nevjenčanim suprugom Sulejmanović Nerminom, “kojeg se boji”.

 – Imajući u vidu da je osoba nasilna, spremna da je ponovo fizički napadne ako je sretne bilo gdje, ali ista podržava izricanje zaštitnih mjera „Zabrani približavanja žrtvi nasilja“ i „Zabrani uznemiravanja, uhođenja osoba izloženih nasilju“, ali traži da se u zahtjevu za izricanje zaštitnih mjera ne navodi adresa njenog stanovanja, zbog činjenice da se ista boji za svoju sigurnost – stoji zahtjevu koji je Sud na kraju odbio i iz kojih je vidljivo da se bojala za svoju sigurnost.

No, općinska sutkinja Lejla Numanović je odbacila ovaj zahtjev policije. Predsjednica Suda Slobodanka Kojić tvrdi da nisu imali dokaze. No, papiri ih demantuju, jer je izjava dokaz kao i navedne povrede i strah da dalje obrazlaže zahtjev, piše Avaz.

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

nisu povrede ni izjave nigdje konstatovane, nema bilo kog pismenog traga, izuzev sto piše u zahtjevu, a u zahtjevu moze pisati i da je neko deda mraz.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x